Hükümet turizm sektörü yatırımlarında nelere öncelik verecek?

Hükümet turizm sektörü yatırımlarında nelere öncelik verecek?
Ekonomi Bakanlığı, yayınladığı bir genelge ile 2018-2020 yatırım hazırlıkları programını açıkladı. Programda; Onuncu Kalkınma Planı’nda yer alan temel politikalar, Öncelikli Dönüşüm Programları, Hükümet Programındaki politika ve projeler, 2018-2020 dönemi Orta Vadeli Program ve Mali Plan'da yer alan amaç, politikalar, öncelikler ve mali çerçevenin esas alınacağı belirtilirken, turizm sektöründe yapılacak çalışmalarda da nelere öncelik verileceği belirlendi.


TurizmGüncel


''Türkiye Turizm Stratejisi 2023 kapsamında belirlenen turizm gelişim bölgeleri, turizm gelişim koridorları, turizm kentleri, eko-turizm bölgeleri başta olmak üzere, turizmin çeşitlendirilmesi politikası ve sürdürülebilir turizm ilkeleri doğruldutusunda varış noktası odaklı ve alan yönetimi modeli yaklaşımıyla geliştirilmiş projelere öncelik verilecektir'' denilen yatırım hazırlık programında, GAP Turizm Master Planı, DOKAP Turizm Master Planı, KOP Turizm Master Planı kararlarının da projelerin değerlendirilme sürecinde dikkate alınacağı ifade edildi.



''Sağlık Turizmi Önceliklİ Dönüşüm Programı kapsamında, termal turizm bölge ve merkezlerinin altyapısının geliştirilmesine öncelik verileceği kaydedilen panda, sektörde yapılacak öncelikli çalışmalar şu şekilde aktarıldı:

*Kış turizmine yönelik yatırımlarda ilan edilen Kış Turizmi Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezlerine ağırlık verilecektir.

*Yatırım tekliflerinde, alanın kış turizmi potansiyelinin yanı sıra, çevresindeki mevcut kış turizmi alanlarının kapasitesi ile bölgesel ve ulusal talep durumu dikkate alınacak, kış turizmi potansiyelini ortaya kouan meteoroljik, topografik ve iklim verileri analiz edilecektir.

*Mahalli idarelerce yapılacak turizm amaçlı altyapı yatırımları, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri, Turizm Merkezleri ve Korunan Alanlar ile alan yönetimi bazında geliştirilen projeler desteklenecektir.

*Mahalli idarelerin içme suyu, atık su, kanalizasyon, derind eniz deşarjı ve katı atık konularındaki talepleri ilgili sektörden karşılanacak olup, turizm sektörüne önerilmeyecektir.

*İç ve/veya dış turizme konu varış noktalarına ulaşımı sağlayan ve kara yolu ağında olmayan yeni turistik yol tekliflerinde; varış noktasındaki turizm talebi ve diğer turizm yatırımlarıyla eşgüdüm dikkate alınacaktır.







Bu Haber 05.10.2017 - 09:45:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Metin 10.10.2017 - 06:00

    Eglencesiz turizm olur mu adamlar kupkuru vegasi nasil yapip dunyaya sundu trilyonlar kazaniyorlar bu tarz mekanlar turistin ilgisini çekiyor parasını da esirgemiyor nasil olusa eğleniyorum giden gitsin diyor turist bu tur mekanlar ülke kalkınmasının önünü açıyor ..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.