Hollanda ve Belçika'da ilk üçe girdi, yolcu hedefini 2,5 milyona çıkardı

Hollanda ve Belçika'da ilk üçe girdi, yolcu hedefini 2,5 milyona çıkardı
1997’de Hollanda’da Yıldıray Karaer ve Atılay Uslu tarafından kurulan Corendon Turizm Grubu, 650 milyon dolar ciroyla 2013’te Hollanda ve Belçika tur operatörleri arasında ilk 3’e girdi.


2013’te 750 bin Hollandalı ve Belçikalı, Corendon’u tercih ederken bunlardan 500 bininin tatil tercihi Türkiye oldu.

Corendon Turizm Grubu’nun bünyesindeki Antalya merkezli Corendon Airlines ise bugün 36 ülkede 150 havalimanına uçan uluslararası bir havayolu konumuna ulaştı. Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2014 Nisan ayı itibariyle Almanya pazarına hızlı bir giriş yaptıklarını ve bu yıl taşıyacağı Alman turist hedefini yaklaşık 15 havalimanından 250 bin koltuk olarak belirlediklerini bildirdi.

OTLCİLİK HİZMETİ DE VAR

Corendon Turizm Grubu, 900’ün üzerinde personeli istihdam eden; Corendon Airlines, Corendon Dutch Airlines, Corendon Touristic, Corendon Travel Holland, Corendon Travel Belgium ve Corendon Hotels gibi sektörlerinde söz sahibi şirketleri bünyesinde barındırıyor. Grup, işlettiği otel sayısını 5’e çıkararak otelcilik sektöründeki yatırımlarını genişletti.

HEDEF 2,5 MİLYON TURİST

Corendon Airlines, 2014’te yüzde 10-15 büyümesi beklenen Alman pazarına girmesi ile birlikte oluşan talep artışını karşılamak için filosundaki uçak sayısını 12’ye çıkardı.

Yıldıray Karaer, Corendon Dutch Airlines ile birlikte geçtiğimiz yıl 2 milyon yolcu taşıdıklarını, 2014 hedeflerinin ise Almanya gibi yeni girdikleri pazarlar ile birlikte 2.5 milyon yolcu taşımak olduğunu belirtti. (Milliyet)


Bu Haber 06.08.2014 - 09:31:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.