Hizmet sektörü temmuz ayında güven kazandı

Hizmet sektörü temmuz ayında güven kazandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı Tüketici Güven Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, ekonomik güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2.7 oranında azalarak, 66.45 değerinden 64.66 değerine düştü. Hizmet sektöründe güven endeksi ise, yüzde 1.4 oranında arttı.


TurizmGüncel

Türkiye İstatistik Kurumu ve Merkez Bankası iş birliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 oranında azaldı. Haziran ayında 66,45 olan endeks temmuz ayında 64,66 oldu.

HİZMET SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSi  YÜZDE 1,4 ARTTI

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi ise, haziran ayında 99,34 iken, temmuz ayında 100,69 değerine yükseldi. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu artış; gelecek üç aylık dönemde ‘hizmetlere olan talebin’ artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı.

Son üç aylık dönemde ‘iş durumunun’ kötüleştiğini ve son üç aylık dönemde ‘hizmetlere olan talebin’ azaldığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise arttı.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 4,9 artarken, iş durumu ve hizmetlere olan talep endeksleri sırasıyla yüzzde 1,1 ve yüzde 0,3 azaldı.





Bu Haber 27.07.2015 - 11:18:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.