Herkese tatil yaptıran turizmci, nerede ve nasıl tatil yapıyor?

Herkese tatil yaptıran turizmci, nerede ve nasıl tatil yapıyor?
Çalışan insanların en çok önemsediği konulardan biri de tatillerdir. Bayram tatilleri, yıllık izinler ve haftasonu imkan buldukça yapamadığımız şeyleri yapmak için planlar yaparız. Kimimiz ailesiyle, kimimiz ise arkadaşlarıyla geçirir bu dönemi. Peki, insanlara tatil imkanı sunmak için çaba harcayan turizmcilerimiz tatillerini nasıl değerlendiriyor?


Turizm dışındaki insanların aklında ise çoğunlukla turizmcilerimizin her gününün tatille geçtiği algısı oluşur. Turizmcilerimiz Türkiye’nin en güzel yerlerinde en güzel otellerinde bulundukları için bu algı böyle oluşuyor. Ama gerçek böyle değildir. Turizmde bir işletme olduğu için turizmcilerimiz misafirlerine daha iyi koşullarda tatil sunmak ve bunun yanında para kazanmak için yıl boyunca çok yoğun bir şekilde çalışır.

Tourism Today, turizmcilerimize tatil tercihlerini sordu. Turizmcilerin çoğu kendi bulundukları ya da çalıştıkları otellerde tatil tercihi yapmıyor. Bunun nedeni ise yıl boyu bulundukları çalışma ortamından uzaklaşma isteği oluyor.İşte turizmcilerimizin tatil tercihleri;



Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan

Ben tatilimi turizm amaçlı toplantılardan vakit bulduğum zaman değerlendiriyorum. Son yıllarda tatil fırsatım olmadı. Bence Türkiye’nin her yeri çok güzel. Sinop benim büyüdüğüm yerdir. Oraya özel bir sempatim var. Vaktim olursa orada güzel bir tatil yapmak isterim. Türkiye’nin her tarafı çok güzel ama dünyada Tataristan-Kazan,  Özbekistan-Semerkant, İran-İsfahan, Ukrayna-Kiev aklımda kalan, beni etkileyen yerler.



Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı

Bodrum’da evim var. Ama gidemiyorum. Çok yoğun bir çalışma temposundayız. Türkiye’nin her yeri cennet. Ama bir türlü tatil imkanı yakalayamıyoruz. Ancak imkanım olsa bir tekne turu yaparım. Çünkü denizi seviyorum. Ülkemizin tekne ile gidilebilecek çok güzel koyları var. Yurt dışında ise en çok sevdiğim şehir Londra.



TÜROFED Başkanı Ahmet Barut

Tatil tercihim tekne tatilidir. Ege Bölgesi’nde yapacağım bir tatil benim ilk tercihimdir. Yurt dışında da kültür turu yapmayı tercih ediyorum. Ama tek bir şehirde kalmaktansa birkaç şehri birden görebileceğim gezileri tercih ederim. Tatil hayalim de bu şekildedir. Yani Marsilya’dan başlayıp İtalya’ya kadar arabamla gezerek görerek tatil yapmak istiyorum.



TUROB Başkanı Timur Bayındır

Kültürel etkinliklerin olduğu yerleri tercih ederim. Kara olan bir yerde isem tatilimi denizde geçirmek isterim. Türkiye’de Mavi Yolculuk’u seviyorum. Marmaris, Fethiye gibi yerleri görmek bana keyif veriyor. Teknenin büyüklüğü küçüklüğü benim için önemli değil. Deniz üzerinde Ege’nin birbirinden güzel koylarını gezmek benim için çok güzel bir tatil şeklidir. Yurt dışında da Güney Amerika, Endonezya, Filipinler, çok güzel yerler.



AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır

İşim nedeniyle çok fazla tatil fırsatı bulamıyorum. Ancak tatil tercihim Türkiye’nin cennet köşesi Antalya’dan yana olur. Antalya çok güzel bir tatil kenti. Tatil fırsatım olmuyor ama öyle bir fırsat yakalarsam Antalya’yı tercih ederim. Yurt dışında tatil yapmak istemem.



ÖZBİ Başkanı Hasan Gürkaynak

Ben tatillerimde genel olarak etkinliklere katılmayı yeğliyorum. Ülkemizin kültürel zenginliklerini gösteren ülkemizin her tarafına seyahat etmeye çalışıyorum. Bu tercihimi yaparken de ağırlıklı olarak butik otelleri tercih ediyorum. Karadeniz yaylaları, Safranbolu evleri, Asos, Ege kıyıları, Mardin gibi birçok bölgemiz var. Bu bölgelerin hepsi birbirinden güzel. Türkiye’nin her yeri benim için çok özel. Elimden geldiği kadar gezerek bu güzelliklere birebir görmek benim tatil tercihimdir.



SİDE-TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut

Ben tatilimi çok kalabalık olmayan ve sakin yerlerde yapmayı tercih ediyorum. En çok sevdiğim tatil şekli ise Mavi Yolculuk. Tekne ile çok kalabalık olmayan bir ortamda tatil yapmak benim için büyük bir keyif. Yurt içi ağırlıklı bir tatilini tercih ederim. Yurt dışında ise Uzakdoğu’yu seviyorum ve beğeniyorum. Yurt içinde ise Ege koyları, Muğla bölgesi, Fethiye civarını çok beğeniyorum. Tatilde olmazsa olmazım iyi arkadaşlardır.



BETUYAB Başkanı Cemil Uğurlu

Tatillerimde Erzurum-Palandöken, Kars-Sarıkamış gibi kayak merkezlerine gidiyorum. Gittiğim yerlerde kayak yaparım bunun yanında ata binmeyi çok severim. Ayrıca tatillerimde bol bol yürüyüş de yapıyorum. Tatil için yurt içini tercih ediyorum. Türkiye sevdalısıyım ben. O nedenle tercihim Türkiye. Karadeniz’e bayılıyorum mesela. Antalya’yı da çok seviyorum.



TÜROFED Başkan Yardımcısı Gürel Aydın

Şahsi tatil tercihim New York, dinlenmek için ise Uzakdoğu. New York dünyanın en gelişmiş şehri. İnsan orada gezerken bile çok şey öğrenebilir. Uzakdoğu’da Alla'hın bir lütfu. Beğendiğim bir bölge. Türkiye’de ise her yerde bulunmakta keyif alıyorum. İşimizin parçası bölgelerdeki faaliyetler. Ben o açıdan şanslı biriyim. Birçok bölgede bulunma fırsatım oldu. Türkiye’de özellikle Ege favori bölgem.



ALTİD Başkanı Gülçin Güner

Tatilimi evde geçirmeyi tercih edenlerdenim. Benim için denizi çok önemli Mas turizmden uzak, gözden uzak, kışın deniz olan yerleri seviyorum. Yürüyüş, orman, deniz benim için önemli. Ama daha çok tatillerimiz evde geçirmek isterim. Çünkü çok büyük bir koşuşturmacanın içindeyiz. O nedenle tatil tercihim evde daha dingin bir tatildir.



TUI AG Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner

Benim en zevk aldığım yer Çanakkale’deki evim. Benim 360 günümün 200 günü otellerde geçiyor. Ayrıca en zor yerlere gitmeyi severim. Bu sene Sudan’da tatil yaptım. Bu sene ise Zanzibar adasına gideceğim. Çad’a gideceğim. Beni Paris’te, Londra’da, Amerika gibi herkesin tatil yaptığı yerde bulamazsınız. Herkesin korktuğu ürktüğü yerlere daha çok gitmeyi tercih ediyorum.



Limak Hotels & Resorts Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu

Özellikle geçtiğimiz yıllarda Kış aylarında Yaz tatili yaptığım için Karaipler’de, Güney Amerika, Uzakdoğu’yu tercih etmiştik. Sapanca’da bir ev yaptım. Muhakkak her ay bir haftasonumu orada geçiriyorum artık. Tatil için çoğunlukla yurtdışını tercih ediyorum. Ama tatillerim içinde muhakkak 4 gün Karadeniz’e giderim. Karadeniz benim için özel bir bölge.



ALTAV Başkanı Faik Kaptanoğlu

Kış aylarında karlı yerler. Yaz aylarında da küçük kaçamaklar yaparak küçük tesislerde geçirmeyi seviyoruz.  Bu sene Türkiye içi geçen sene Türkiye dışında oldu. Benim için tatile gideceğim yerin sakin olmaması gerekiyor. Yaşayan şehirlerde tatil yapmayı tercih ediyorum. İstanbul, Barcelona, Madrid gibi yerler beni daha çok cezp ediyor.



KayıGroup Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü

Ben tatil yapmayı pek sevmiyorum. Kendi otelimde oluyorum çoğunlukla bir iki saat kendime ayırırsam havuza giriyorum. Bunun yanında Anadolu’yu gezmek istiyorum. Birçoğunu gezdim Anadolu’nun ama gezmediğim yerleri gezmek isterim. Ben bir gün işten uzak kalsam ikinci gün kalamıyorum. Türkiye’nin her yeri çok güzel ama en fazla Karadeniz’de bulunmak isterim. Yurtdışına çıkmak istemem çünkü Türkiye’den güzel bir yer yok bence.



Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün

Benim tatil tercihim Antalya’dır. Türkiye’nin ve dünyanın en güzel yeri bence Antalya’dır. Çok yoğun bir şekilde çalıştığım için yurtdışını pek tercih etmiyorum. Kendi tesisimden öte diğer tesisleri tercih ediyorum.



Rixos Hotels Markadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başak Erel

Genelde tekneyle açılmayı tercih ediyorum. Yoğun tempo sebebiyle çok fazla zaman ayıramamakla birlikte keşfedilmemiş bölgeleri görmekten zevk alıyorum. Ama asıl tatil benim için evim diyebilirim.



TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Armin Zerunyan

Tatillerimi genellikle yurtdışında geçiriyorum. Yurtiçinde çok fazla tatile çıkamıyorum. Ancak tabii ki daha sakin zamanlarda Türkiye içinde tatile gittiğim de oluyor. Örneğin Dalaman, Kapadokya, Bodrum, İzmir ve çevresi. Ailemle birlikte yurtdışında yılda iki defa tatile çıkıyoruz. 1 haftalık kayak tatilimiz için genellikle Avusturya’yı tercih ediyoruz. Onun dışında yazları her seferinde yurtdışında farklı bölgeleri keşfetmek üzere tatil yapıyoruz. Bu seneki planlarımızda da Vietnam ve Bali var.



Rixos Sungate Genel Müdürü Cem Uzan

Tercihim mümkün mertebe ilerideki projelerimizi etkileyecek destinasyonları ailemle birlikte gitmektir. Hiç Amerika’ya gitmemiştim mesela. Kendimde eksiklik hissediyordum. Miami ve Orlando’ya gittim. Temalı park görmem gerekiyordu. Hem iş hem tatili bir arada yapıyorum anlayacağınız. Çünkü ailemden ayrı 10 gün geçirmeye katlanamam. Yurt içinde ise benim tek destinasyonum ailecek gittiğimiz Bodrum. Bazen Marmaris’e gidiyorum. En son Antep, Urfa, Hatay’a gittim. Oradan Şam’a geçtim. Bunu tekrar yapacağım.



AKTOB Başkan Yardımcısı Yaşar Sunal

Genelde tatil yapmıyorum. Tatil yaptığımız zaman tatil yapma zamanlarımız farklı oluyor. Hiç programlamadığımız yerlerde tatil yapıyoruz. Ama çoğunlukla yurtdışında tatil yapıyorum. Amerika’da tatil yapmak güzel. New York’ta özellikle tatil yapmak hoşuma gidiyor. Sokaklardaki o koşuşturmaca hoşuma gidiyor. Türkiye içinde motoruma atlayıp bir yerlere gidiyoruz. Birkaç arkadaşımızla Ege tarafına daha çok geziler yapmayı tercih ediyorum.



AKTOB Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman

Benim tercihim sıcaktan yana değil. Şehir tatillerini tercih ediyorum. Paris, Londra gibi büyük şehirleri tercih ederim. Çoğunlukla yurtdışındaki ülkeleri tercih ediyorum. Türkiye’de de İstanbul’u tercih ediyorum. Dediğim gibi büyük şehirleri gezmeyi seviyorum. İstanbul’da Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri. İstanbul’da bulunmaktan dolayı keyif duyuyorum.



Öger Türk Tour Vural Öger

Türkiye’de Bodrum’da tatil yapıyorum. Bodrum koylarını çok seviyorum. İstanbul Büyükada’da bir evim var orayı da tatil için tercih ediyorum. Kışın Saint Morris’te kayak yazın da Fransız Rivierası’nı tercih ederim. Butik, bireysel otelleri daha çok seviyorum. Floransa, Venedik, Roma, İstanbul gibi tarihi olan şehirleri seviyorum. Özellikle Floransa’yı çok severim. Bin kişinin yemek yediği yerleri tercih etmem. Böyle para kazanıyoruz ama kendim böyle bir tatili tercih etmem.



KAPTİD Başkanı Ahmet Tok

Kapadokya dışında tatil için tercihimAntalya, Ege Bölgesi, Karadeniz, Doğu Anadolu oluyor. Özellikle ülkemizin Doğu’su çok güzel. Örneğin Mardin çok güzel bir şehir. Ancak İstanbul da ayrı güzel. Sadece trafik sıkıntısı var orada. Ama Türkiye’nin her tarafı çok güzel. Fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyorum.



Hilton Dalaman Genel Müdürü Geylan Dursunoğlu

Hayatımızın yüzde 95’i otellerle ilgili geçiyor. Kapasitesi daha küçük daha az insanın olduğu tesisleri tercih ederim. Tercihim Ege sahilleridir. Ben soğuk denizi ve serin havaları tercih ederim. Yurt dışında da Yunan adalarını tercih ederim. Turizmcilerimizin Amerika’yı da görmelerini tavsiye ederim. Çünkü Amerika’daki otelciliği de görmeleri bence güzel olur. Ben Amerika’ya üç kere gittim ve çok şey görme fırsatım oldu.



ASKA Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan

Ben tatilimi evde çocuklarımla yapıyorum. Ama seyahat fırsatım olsa bunu yine Türkiye’den yana kullanırım. Türkiye’nin güzelliklerini çocuklarıma göstermek isterim. Ülkemiz bir cennet. Bu cenneti kendi evlatlarımıza göstermemiz gerekiyor. Bu güzellikleri öncelikle kendimiz tanımamız gerekiyor. Ben Güneydoğu’yu çok merak ediyorum. Adıyamanlıyım ama bir Mardin’e gidememenin ezikliğini yaşıyorum.

 


Bu Haber 12.06.2011 - 18:59:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.