Her şey dahil turlara ve günübirlik evlere Maliye'den vergi takibi

Her şey dahil turlara ve günübirlik evlere Maliye'den vergi takibi
Maliye Bakanlığı'nın, gayrimenkul, inşaat ve turizm sektörlerini yakın takibe alacağı belirtiliyor.




Yeni Şafak'tan Cahit Saraçoğlu'nun haberine göre, önümüzdeki yıldan itibaren kayıtdışı ekonomi ile mücadele çerçevesinde gayrimenkul, inşaat ve turizm sektörleri mercek altına alınacak. Söz konusu kararın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Maliye Bakanlığı ile yaptığı bütçe, vergi ve kayıtdışı ekonomi ile mücadele konusunda aldığı brifingin ardından geldiği kaydedildi.

TURSAB'LA ÇALIŞMA

Turizm sektöründe TURSAB ile birlikte ortaklaşa bir çalışma başlatılacak. Bu kapsamda da yurtdışından 'her şey dahil' turlarını yapan firmalar takibe alınacak. Ayrıca, Türkiye'de ev alan yabancı uyrukluların bu evleri yaz dönemlerinde kiraya vererek elde ettiği geliri gizlemesi de izlemeye alınacak. Edinilen bilgiye göre Maliye Bakanlığı, kayıtdışı ekonomi ile mücadelede önümüzdeki yıl daha spesifik çalışacak alanlar belirledi. Bu kapsamda gayrimenkul turizm ve inşaat sektörü ile ilgili çalışmalara başlandı.

İNŞAATTA İMAR VE VERGİ MEVZUATINA BAKILACAK

Kayıtdışı ekonomi ile mücadele amacıyla inşaat sektöründeki bütün süreçlerin masaya yatırılacağı belirtiliyor. Bu alana daha makro düzeyden bakacağı dile getirilen Maliye Bakanlığı'nın inşaat sektöründeki hukuki prosedürleri ve süreçleri en başından en sonuna kadar gözden geçireceği belirtiliyor. Bu kapsamda da vergi mevzuatı, inşaat mevzuatı ve imar mevzuatı yeniden ele alınacak. İnşaat alanının yapım aşamaları ile ilgili elektronik sistemler kurulacak ve inşaatın bütün safhaları elektronik olarak takip edilecek. Böylece inşaatla ilgili 'kaçak göçek' olması önlenecek.

YABANCININ İKİNCİ EVİ TAKİBE ALINACAK


Turizm sektöründe gizlenen bir başka gelir kapısının da, Türkiye'de ikinci ev alan yabancı uyruklular olduğu ifade ediliyor. Bu kesimin kiraya verdiği evlerinden elde ettiği gelirlerinin de (çoğunlukla kendi ülkesinden yabancı uyruklu bir vatandaşa kiraya veriyor) takibe alınacağı öğrenildi.

YAKIN TAKİP

Yabancı uyruklu kişilerden bazılarının karşılılık ilkesi kapsamında Türkiye'de ev alabildiği, bu evlerde oturmadığı için kiraya verdiği de biliniyor. Maliye bu kira gelirlerinden hiçbir vergi alamadığı için bu gelirleri de takibe alacak.


Bu Haber 30.09.2014 - 16:36:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.