Hatırlatma: AKP seçimden önce turizm sektörü için ne vaat etmişti?

Hatırlatma: AKP seçimden önce turizm sektörü için ne vaat etmişti?
Seçimlerden önce, AKP, CHP ve MHP'nin vaatleri arasında turizm de geniş yer tutmuştu. Peki, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan ve tek başına iktidar olma hakkı elde eden AKP'nin turizme dair vaatleri nelerdi?


Turizm Güncel

İşte AKP'nin turizm için vaatleri:

*AK Parti olarak ikinci atılım döneminde turizme ayırdığımız kaynakları daha da artırarak, Türkiye Turizm Stratejisinde öngördüğümüz hedeflere ulaşacağız.

*Önümüzdeki dönemde deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra sağlık ve termal turizm, kış turizmi, golf turizmi, deniz turizmi, eko-turizm ve yayla turizmi, kongre ve fuar turizmi gibi turizm türlerini öncelikli olarak ele alacak ve geliştireceğiz.

*Ülkemizin her yanına dağılmış durumda bulunan sağlık,termal, yayla, kış ve dağ sporları, kültürel açıdan önemli yer ve yerleşmelerin tek tek ele alınması yerine bunların birbirleriyle entegrasyonunu sağlayarak daha cazip ve daha güçlü alternatif varış noktaları ve güzergâhlar oluşturacağız.

*Turizm potansiyelini harekete geçirmek üzere kamu yatırımlarını varış noktası yönetimi bazında bir planlamaya dayalı yapacağız. Turizm merkezlerinde bürokrasiyi azaltacak ve sermaye akışını kolaylaştıracak yeni “Alan Yönetim” modelleri geliştireceğiz.

*Turizmin gelişimini sürdürülebilir çevre politikaları ile destekleyeceğiz.

*Turizmin olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla kirlilik, plajların erozyonu gibi konularda çalışmalar yürüteceğiz. Sürdürülebilir turizmi tanıtarak eko-turizm, kırsal turizm ve agro-turizm konularında kamu, özel ve sivil toplum  kuruluşlarının bilinçlendirilmesini sağlayacağız. Yeşil Yıldız Belgesine sahip konaklama tesislerinin sayısını artıracağız.

*Turizmde rekabeti ucuz ürün yerine markalaşan turizm bölgeleri oluşturarak sağlayacağız. Var olan turizm bölgelerinin sürdürülebilirlik perspektifi içinde yeniden ele alarak kaliteli yaşanabilir çevreler oluşturacağız.

*Turizm Gelişim Bölgeleri, Turizm Koridorları, Turizm Kentleri ve Ekoturizm Bölgelerinin geliştirilmesi yaklaşımımızla dokuz turizm gelişim bölgesi, yedi tematik koridor, on turizm kenti ve beş ekoturizm bölgesi öngörmekteyiz.

*DOKAP Turizm Master Planı Uygulamalarımız çerçevesinde “Yeşil Yolculuk” kavramı öne çıkaracak, Samsun’dan Artvin’e kadar sekiz ili kapsayan alanda yeşil yol çalışmalarını sürdüreceğiz. Programla yayla turizmi güzergâhında yeterli kapasitede konaklama merkezinin ve farklı turizm türleri için bu noktaların, mevcut kırsal yol izlerinin iyileştirilmesiyle bağlanmasını içeren projeleri hayata geçireceğiz.

*Yine bu çerçevede alternatif turizm türlerinin ulusal ve bölgesel ölçekte geliştirmeyi hedefliyoruz.

*Ziyaretçi sayısının ve ziyaretçi başına yapılan harcamanın artırılması, yüksek gelir gruplarının ülkemize çekilmesi ve yıl boyu talep yaratılması, iç ve dış talebin bölgelere ve ürünlere dengeli dağılımının sağlanmasını hedefliyoruz.

*Kış Turizmi Master Planı hazırlanarak, kış turizmine ilişkin yatırımların bütüncül bir şekilde planlanması ve gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Ayrıca, kış turizmi açısından rekabet gücü yüksek olan Doğu Anadolu Bölgesi için Kış Turizmi Strateji Belgesini hazırlayacağız.

*Kıyılarda yat turizmi için alt bölgeler itibarıyla talep tahmini, gerekli yat limanı sayısı ve kapasiteleri ile yer seçimi konularını içeren bir çalışma yapacağız.

*Önümüzdeki dönemde Demre, Aydıncık ve İzmir Yeni Foça Yat Limanları ile İzmir Turan Yat Limanını tamamlayacağız.

*Dış tanıtımda, pazarlardaki ve müşteri profilindeki gelişmeleri sürekli izleyerek değişen koşullara hızlı uyum sağlayacak tedbirler alacağız.

*Ülkemizin tarihi, kültürel ve turizm değerlerinin tanıtımda yer alan tüm unsurlarını ülkemiz imajının güçlendirilmesi bakımından bir bütün olarak ele alınacağı küresel bir reklam kampanyası uygulayacağız.

*Yeni veya talep artışı görülen pazarlarda tanıtıma yönelik dış yapılanma oluşturacağız.

*Turizm eğitimini, sektörün ihtiyaçlarına hizmet verecek yapıya kavuşturacağız. Turizm alanında sektörel işgücü eğitim araştırmasını tamamlayacağız.

*Turizm alt ve üstyapı yatırımlarında kamu-özel işbirliğinden azami ölçüde faydalanacağız.

*Sağlıkta küresel marka haline gelen ülkemizin, sağlık turizmi alanında dünyanın önde gelen ülkeler arasına girmesi için önümüzdeki dönemde gerekli adımları atacağız. “Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Öncelikli Dönüşüm Programı”mızla Türkiye‘nin dünyada yükselen pazar konumunda olduğu medikal turizm, termal sağlık turizmi ve ileri yaş-engelli turizmi alanlarındaki hizmet kalitesini yükselterek rekabet gücümüzü artırmayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede; Termal sağlık turizminde 100 bin yatak kapasitesiyle, 600 bini tedavi amaçlı olmak üzere 1,5 milyon yabancı turiste hizmet sunmayı hedeflemekteyiz. Bu hizmet karşılığında 3 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz.

*Medikal turizm alanında, 750 bin yabancı hasta tedavi edilecek böylece 5,6 milyar dolar gelir sağlanacaktır. Ülkemizin bu hizmetler sayesinde dünyanın ilk 5
destinasyonu içerisinde yer almasını hedefliyoruz.

*İleri yaş turizminde ise hedefimiz 150 bin yabancı turiste hizmet vermek ve yaklaşık 750 milyon dolar gelir sağlamaktır.

*Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturacak, sağlık turizminde hedef ülke bazlı eylem planları hazırlayıp, uygulamaya koyacağız. Bu alanda hizmet verecek tesis ve kurumlara yönelik akreditasyon altyapımızı güçlendireceğiz. Bu alanda teşvik sistemlerimizi sadeleştireceğiz ve etkin çalışmasını sağlayacağız. Bu hizmetlerle ilgili olarak fiyat farklılaştırmalarına ilişkin mevzuat düzenlemesi yapacağız. Yabancı dil başta olmak üzere sağlık personelinin donanımını artıracağız. Tıp eğitiminde yabancı öğrenci kontenjanını artıracağız. Yurt dışı tanıtım çalışmalarının kapsamını geliştirecek ve etkinleştireceğiz.

Diğer partilerin tuizm alanındaki vaatleri için tıklayınız.


Bu Haber 03.11.2015 - 08:22:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 03.11.2015 - 11:47

    Bu vaatlerin büyük bölümü 2023 Stratejisinden alınma metinlerdir. Bu bakımdan Kendi yaptığı Stratejiyi uygulamayan bir Bakanlık görevini hatırlarsa ve Metinlerde hiç geçmeyen 2023 Stratejisi HÜKÜMLERİ Uygulanırsa, söz konusu vaatlerin çok ötesinde bir kazanım ile Turizmin Toparlanması ve Herkesin MUTLU olması mümkündür!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.