Hangi rakip destinasyonun en büyük pazarlarından biri Türkiye?

Hangi rakip destinasyonun en büyük pazarlarından biri Türkiye?
Dünyanın en çok festival düzenleyen ülkesi İspanya, yılın ilk 9 ayında 45 milyonu aşan turist sayısıyla kendi rekorunu kırarken, Türk turistler de bu rekora 20 bin kişiyle destek verdi. ETS Tur Yurtdışı Turlar Müdürü İlker Lanacı, İspanya’ya giden Türk turist sayısının yıl sonuna kadar 30 bini aşacağını söyledi.

 
Türkiye’den İspanya’ya giden turist sayısı 2008’de 52 bini geçmiş, daha sonra rakam 30 binlere gerilemişti. Resmi verilere göre yılın ilk altı ayında Türkiye’den 14 bin 459 kişi İspanya’ya tatile giderken, temmuzdan bu yana İspanya’yı tercih edenlerle birlikte bu rakan 20 bini geçti.

İspanya’ya yönelik turların 3 gece için tek kişi 569 euro, aynı odada kalan çiftler için kişi başı 469 euro olduğunu belirten İlker Lanacı, yurtdışı tatili tercih edeceklere şu uyarılarda bulundu:

“Aynı isimde aynı fiyatlarla turlar düzenleniyor ama içerikleri farklı olabiliyor. Konaklanılan otellerin adları, kalitesi, yıldız kategorisi, merkeze mesafeler her turda farklı. Yurtdışına çıkanlar hangi otelde kalınacağını mutlaka sorsun. Yurtdışı turunu erken satın alanlar daha uygun fiyatlarla seyahat ediyor. 500 euro’luk turu 700 gösterip, 200 euro indirim yapmış gibi gösteren reklamlara ise asla kanmayın. İçerik karşılaştırması yapın. Turların isimleri aynı olabiliyor ancak gezilecek görülecek yerler ile geceleme sayıları farklı olabiliyor.” (Fehim Genç - Milliyet)


Bu Haber 28.09.2014 - 10:48:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.