Hamdi Akın; Satın alma işlemi önümüzdeki hafta netleşecek

Hamdi Akın; Satın alma işlemi önümüzdeki hafta netleşecek
Akfen Holding ve TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Sabiha Gökçen'deki Malezyalı ortağın durumuna göre satın alma işleminin önümüzdeki hafta başında netleşeceğini söyledi.

 
 
Malaysia Airports'un Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ön alım hakkına ilişkin kararı gelecek hafta başında belli olacak. Akfen Holding ve TAV Havalimanları Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, TAV'ın teklif verdiği Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Limak Holding'e ait yüzde 40 hisse için diğer ortak Malaysia Airports Holdings Berhad'ın ön alım hakkını kullanıp kullanmayacağının gelecek hafta başında belli olacağını söyledi.
 
Sabiha Gökçen'in yüzde 60 paya sahip diğer ortağı Malaysia Airports Holdings Berhad'ın (MAHB), TAV'ın verdiği rakam üzerinden hisseleri almak için ön alım hakkı bulunuyor. Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) düzenlediği Aile Şirketleri Konferansı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akın, "Bu konu henüz belli değil. Pazartesi günü belli olacak. Daha önce de Hintli GMR'ın yüzde 40 hissesini almak için teklif yaptık ama Malezyalılar orada ön alım hakkını kullanmışlardı. Bu kez Limak'ın hisselerine teklif verdik. Burada da aynı hakları var. Bu haklarını kullanıp kullanmayacaklarını pazartesi veya salı günü öğreneceğiz. Bu konuda henüz bir bilgi gelmedi." diye konuştu. (Fatih Çelik/Zaman)


Bu Haber 23.10.2014 - 09:43:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.