Hac ve umre dolandırıcılıkları bitmiyor: Şimdi de Zemzem Tower

Hac ve umre dolandırıcılıkları bitmiyor: Şimdi de Zemzem Tower
Adem Taner adlı kişinin hac ve umreye gitmek isteyenlere Mekke'nin lüks oteli Zemzem Tower'da devremülk sattığı iddia edildi. Gözaltına alına zanlı ile iki arkadaşı hakkında 100 milyon lira kar payı topladıklarına ilişkin bir davanın daha bulunduğu ifade belirtildi.


Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden aldığı 68 yolcuyu Umre diye Gaziantep ve Şanlıurfa'yı gezdirdikten sonra ilçeye geri getiren dolandırıcıların ardından, yeni bir hac umre dolandırıcılığının daha yaşandığı belirtiliyor.



Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Adem Taner adlı kişi, hac ve umreye gitmek isteyen onlarca kişiye Mekke'nin lüks oteli Zemzem Tower'da devremülk satışı yaptı. Hacı adaylarından ortalama 6 bin dolar belirtilen Taner'in, yolcular için sahte konsolosluk vizesi ve uçak bileti gönderdiği ifade edildi. Öte taraftan, Adem Taner ile birlikte 3 kişi hakkında kâr payı vaadi ile bini aşkın kişiden 100 milyon lira para topladıkları gerekçesi ile devam eden başka bir soruşturmanın daha olduğu kaydedildi.

SENİ HACCA GÖNDERECEĞİM

Abdulhalim E. (51) ve eşi yıllardır hacca gitmeyi planlıyor. Ancak çiftin ismi çekilen kuralarda bir türlü çıkmadı. E., kuraya girmeden hacca nasıl gidebileceğini araştırmaya başladı. E.’nin yolu geçen yıl Haziran aylında Adem Taner ile kesişti. Taner, E.’ye “Hacca gitmek istiyorsan seni bir şekilde göndereceğim” dedi. E. çevresindeki 15 kişi için Taner ile anlaştı. Taner, E.’den 15 kişi için 90 bin dolar para talep etti. E., topladığı paranın 88 bin dolarını Taner’e teslim etti. E., Taner’den yanıt beklemeye başladı. Ancak aradan aylar geçti Taner’den olumlu bir yanıt gelmedi. Dolandırıldığını anlayan E., Taner’den ödediği paranın iadesini istedi. Ödediği parayı da alamayan E., soluğu poliste aldı. Yürütülen soruşturma sonrası benzer şekilde dolandırılan başka kişilerin de olduğu anlaşıldı.

KİMSEYİ DOLANDIRMADIM

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Taner ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Kimseyi dolandırmadığını anlatan Taner, sulh ceza hakimliği ifadesinde “Ticari vize alarak hacca götürüyoruz. Kendileri ile oda alım satım işi yapmaktayız. Benim yaptığım ticaretin nevi oda alım satımıdır. Aracılık etme nedenim Mekke’de oda satış işi yapmaktayım… Yasal olarak bu işlemleri yapıyordum” dedi. Taner, geçen 19 Mart’ta tutuklandı.



Bu Haber 18.04.2018 - 09:22:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.