Gürel Aydın turizm sektörü örgütlerini göreve çağırdı

Gürel Aydın turizm sektörü örgütlerini göreve çağırdı
Güray Group Yönetim Kurulu Başkanı Gürel Aydın, Booking.com'a getirilen erişim yasağıyla ilgili açıklama yaptı. Aydın, TYD, TÜROFED ve TÜROB gibi sektörel örgütlerin hukuki itirazda bulunması gerektiğini belirtti.



TurizmGüncel

Yasakla birlikte kaş yapalım derken göz çıkarıldığını belirten Gürel Aydın, ''Booking.com'un baskıcı tavrına karşı tedbirler alınması gerekliydi. Ancak yöntem asla bu sitenin faaliyetlerinin durdurulması olmamalıydı.'' dedi.

Sitenin kapatılması nedeniyle Booking.com'un kaybı 1 ise, Türkiye'nin kaybının 5 olduğuna dikkat çeken Aydın, söz konusu yaklaşımın Türkiye'nin yılda milyarlarca dolar kaybetmesine neden olabileceğini kaydetti.

''Belli ki Rekabet Kurulu sektörün tüm bileşenlerini dinlememiş'' diyen Gürel Aydın, ''Ama kurumun bu konuya eğilmiş olması da son derece önemli. Çünkü bunu yapan sadece Booking.com değil'' ifadelerini kullandı.

Gürel Aydın ayrıca, bu durumdan çıkmak için TÜROFED, TÜROB ve TYD'nin doğru bir şekilde hukuki itirazda bulunması gerektiğini de sözlerine ekledi.


Bu Haber 30.03.2017 - 20:33:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.