Güney Asya'da neler oluyor? 162 yolculu bir uçak daha kayıplara karıştı

Güney Asya'da neler oluyor? 162 yolculu bir uçak daha kayıplara karıştı
Endonezya merkezli olarak faaliyet gösteren bütçeli hava yolu şirketi Air Asia'ya ait QZ8501 uçuş numaralı yolcu uçağının kaybolduğu bildirildi.


Bu yılın mart ayında Pekin'den Kuala Lumpur'a gitmek üzere havalanan Malezya Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı 239 yolcusuyla birlikte kayıplara karışmıştı. Uçak hala bulunabilmiş değil.

Gece yarısı, Endonezya merkezli hava yolu şirketi Air Asia'ya ait A320 - 200 tipi bir yolcu uçağıyla daha bağlantının kesildiği açıklandı. Uçakla bağlantının kesildiği resmi kaynaklar tarafından da doğrulandı.

Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a gitmek için halavalanan uçakta, 1 Singapurlu, 1 Fransız, 1 Malezyalı, 3 Güney Koreli ve 156 Singapurlu olmak üzere toplam 162 yolcu ve mürettebat bulunuyordu.

Malezya AirAsia, Endonezya AirAsia'nın hisselerinin yüzde 49'una sahip. Malezya bağlantılı havayolu şirketleri, bu yıl içinde üçüncü kez yolcu uçaklarını kaybetti.

17 Temmuz'da ise yine Malezya Havayolları'na ait MH17 yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda vurularak düşürülmüş, uçaktaki 298 kişi hayatını kaybetmişti.

Radardan kaybolmasının üzerinden 9 saatten fazla bir zaman geçmesine rağmen uçağın akıbetine dair bir bilgiye ulaşılabilmiş değil.







Bu Haber 28.12.2014 - 09:33:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.