Grevler Fransız bakanı korkuttu: Air France batabilir!

Grevler Fransız bakanı korkuttu: Air France batabilir!
Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, çalışanların 'aşırı' ücret talebi ve grevler nedeniyle Air France-KLM Grubunun batabileceğini söyledi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Air France - KLM Grubunun rekabet koşullarının Lufthansa ve diğer rakip hava yolu şirketleri ile aynı duruma getirilmesi için çaba sarf edilmemesi durumunda Air France'ın yok olacağını belirten Fransız bakan, ''Sendikanın ücret talebi haksız, çalışanlar sorumluluk göstermeli.'' dedi.



CEO İSTİFA ETTİ

Bloomberg.com'da yer alan habere göre, sendika ile yürüttüğü ücret pazarlığını sonuçlandırmada başarısız olan CEO Jean-Marc Janaillac görevinden istifa etti.

AIR FRANCE'IN HİSSELERİ SON 6 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Şirket tarafından yapılan, ''Yükselen petrol fiyatları ve güçlü euro nedeniyle şirketin gelirleri 2017'nin altında kalabilir'' açıklamasının ardından Air France'ın hisseleri son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Şubat ayında bu yana grevler düzenleyen şirket çalışanları ise, yönetimin önerdiği ücret artış oranlarını yeterli bulmuyor.

Air France çalışanlarının yaptığı son 2 günlük grev nedeniyle şirketin faaliyet gelirlerinin 300 milyon euro civarında düşebileceği belirtiliyor.


Bu Haber 08.05.2018 - 11:40:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.