Gökhan Özbatır; Titanic rotasını Berlin ve Bodrum’a çevirdi

Gökhan Özbatır; Titanic rotasını Berlin ve Bodrum’a çevirdi
Titanic Hotels Genel Koordinatörü Gökhan Özbatır, Turizm Güncel’e hem sezonu değerlendirdi hem de grubun yeni projelerini anlattı.

Gökhan Özbatır; Titanic rotasını Berlin ve Bodrum’a çevirdi
 

Eda Özsoy – Turizm Güncel
Bakırköy’deki yeni otelde buluştuğumuz Gökhan Özbatır, hali hazırda Antalya, İstanbul ve Berlin’de mevcut otelleri olduğunu söyledi. Gökhan Özbatır ile yaptığımız söyleşiden satırbaşlarını sizlere aktarıyoruz; 

İSTANBULDA FİYATLARDA DÜŞÜŞ VAR

“Biz bugüne kadar yaptığımız bütçelerde bir önceki senenin gerisini hedeflemedik, hiçbir zaman da bir önceki senenin gerisinde kalmadık. Bu da öngörülerimizin sağlıklı olmasından kaynaklandı. Bu yıl da  güzel bir sezon geçirdik.
Bizim İstanbul’da 6 tane otelimiz var. Kısacası İstanbul’daki tüm lokasyonlarda otellerimiz mevcut. İstanbul’da doluluklarda bir farklılık olmamasına rağmen fiyatlarda bir düşüş yaşandı. Bu sadece Titanic grubuyla ilgili değildi.  Tüm uluslararası zincirler dahil olmak üzere ortalama fiyatlarda düşüşler vardı. Sadece rekabet fazla olduğundan ve yatak arzı olduğundan oluşan bir fiyat düşüşü sözkonusu oldu. 

BELEK’TEKİ OTELDE YÜZDE 92 DOLULUK

Antalya’da ise yıllardan beri yüzde 98 dolulukla çalışan Lara’daki otelimiz var. Lara’daki otelimizi bu sezon başında tamamen yenileyerek açtık. Geçen yıl Belek’te açtığımız otelimiz devreye girdi. Belek’teki otelimizde yüzde 92 civarında bir dolulukla kapatacağız. Antalya’da her iki otelimizde ortalama iyi bir fiyat artışı gerçekleştirdik. 

BÜTÜN OTELLER ACENTELERİN ELİNDE

Fiyatlarda başarılı olmanın şartı bana göre hizmette başarılı olmaktır.  Çünkü fiyatlar açıkladığın kontrat fiyatları üzerinde olmuyor. Bir nevi pazarı takip etmek zorundasın. Senin komşu olan otel fiyatı düşürdüyse, senin de fiyatını ona göre kontrol altında tutman gerekiyor. Şu anda bütün oteller acentelerin elinde... Kimi elinde oda tutarak fiyat almaya çalışıyor kim de başka şeyler deniyor. Bu tarz politikalara karşı dikkatli olmak gerekiyor. 
Herkese farklı davranmayıp düz bir çizgide gidip ayrım yapmadan herkesi kucaklamak kolay değil. Bunlar hem altyapıyla hem de herkese eşit mesafede davranmakla oluyor. 

HERKESE EŞİT DAVRANDIK

Pazar seçmeden her pazarla ortak hareket edip, yeri geldiğinde kötü esen rüzgarlarla göre hareket etmekle  başarılı olduğumuzu düşünüyorum.  Türkiye’nin komşu ülkelerde pek çok olumsuz gelişmeler yaşanıyor. Biz bugüne kadar ki başarımızı herkese eşit davranmakla koruduk. Onun için de biz belli bir başarıyı tutturduk ve pazarla çok rahat oynayabiliyoruz. Bizim belli bir portföyümüz var. Ani karar verip, bunları çabuk değişmek çok önemli.. Biz bunu başarıyoruz. 

OTELLER NEREDE HATA YAPTI? 

Peki oteller nerede hata yaptılar? Fiyatta. Kişi başı 300 dolar fiyat çıkıp da, bunu gerçekleştirememek, önlemini alamamak ve bunu düşürdüğünüzde yüzde 30’lara kadar aşağıya çekmek büyük hata... Onun için pazarı iyi takip altına alıp, iyi analiz etmek çok önemli... Başarılı olamayanlar fiyattan inmek istemeyenler doluluklarda büyük eksiler yaşadı. Bazıları da fiyatta başarısız oldu. Çok az işletme var ki, istenilen dolulukları ve fiyatları yakaladı. 

PROJELER PROJELER...

Şu anda Almanya Berlin’de 226 odalı bir otelimiz var. Bu otelimize kardeş, iki tane otel daha geliyor. Biri 4 diğeri 5 yıldızlı 200 odalı bir otel... Bunlardan beş yıldızlı olanını, aralık ocak gibi hizmete sokacağız. 400 odalı 4 yıldızlı otelimizi ise 2015 yılının ortalalarına doğru hizmete açacağız. 
Türkiye’de şu anda Bodrum Güvercinlik’te 475 odalı bir otel inşaatına başladık. Hedefimiz 2015 mayıs ayına bu tesisimizi bitirmek... Yeni tesisimiz, Bodrum’da ses getirecek bir otel olacak. Güzel bir yatırım olacak. Havalimanına en yakın tesis olacağız. Lokasyonu çok güzel olacak. 
 


Bu Haber 10.09.2014 - 15:05:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.