Gloria'nın 50 milyon dolarlık spor turizmi yatırımı İstanbul'da tanıtıldı

Gloria'nın 50 milyon dolarlık spor turizmi yatırımı İstanbul'da tanıtıldı
Özaltın Holding'in Belek'teki 50 milyon dolarlık yatırımı Gloria Sports Arena, İstanbul'da Nuri Özaltın ve Elif Özdemir tarafından tanıtıldı.

Gloria'nın 50 milyon dolarlık spor turizmi yatırımı İstanbul'da tanıtıldı
Gloria'nın 50 milyon dolarlık spor turizmi yatırımı İstanbul'da tanıtıldı
Gloria'nın 50 milyon dolarlık spor turizmi yatırımı İstanbul'da tanıtıldı
Gloria'nın 50 milyon dolarlık spor turizmi yatırımı İstanbul'da tanıtıldı
Gloria'nın 50 milyon dolarlık spor turizmi yatırımı İstanbul'da tanıtıldı
Gloria'nın 50 milyon dolarlık spor turizmi yatırımı İstanbul'da tanıtıldı
 
Turizm Güncel
Özaltın Holding, Ocak 2015’de Antalya’da hizmete açacağı 50 milyon dolarlık yatırımı Gloria Sports Arena’nın tanıtımını İstanbul’da Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirdi. 
 
Burcu Esmersoy ve Semih Saygıner’in sunuculuğunu yaptığı gecede, Fatih Erkoç caz konseri ve dans şampiyonları Martino Zanibellatto ve Michelle Norgaard Abildtrup’un dans gösterisi de yer aldı. 
 

SPOR TURİZMİ İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI

 
Gecede konuşan Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, Gloria Sports Arena’nın Türkiye spor turizmi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Özaltın, , “Hızla değişen ve gelişen ülkemiz için Özaltın Holding olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere yola çıktık. Gloria Sports Arena ile Türkiye´nin bir spor merkezi olarak dünyada anılmasına ve sporcularımızın dünya çapında başarılar kazanmasına zemin sağlamayı hedefliyoruz. Bu yatırımın aynı zamanda Türk turizm ve sporuna büyük değer katacağına inanıyoruz” diye konuştu. 
 
Gloria Sports Arena yatırımının sorumluluğunu üstlenen Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir de, spor kompleksini nasıl oluşturmaya karar verdiklerini anlattı. 
 Elif Özdemir, bu proje ile Türkiye’de ilk olmakla beraber Avrupa ve Dünya için de ilkleri barındırmayı hedeflediklerini iletti. Sözlerine şöyle devam etti: ‘’Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede 105 bin metrekare üzerinde 50 milyon dolarlık bu yatırımı hayata geçirdik. Gloria Sports Arena, Ocak 2015’te kapılarını, sporseverlere, hayatı sevenlere, doğayı sevenlere, kısacası yaşamayı sevenlere açacak.’’
 
Sporcu sağlığı ile ilgili A'dan Z'ye herşeyin düşünüldüğünü belirten Özdemir, Gloria Sports Arena’nın sporcu rehabilitasyonu konusunda Türkiye’deki büyük bir eksikliği kapatacığını sözlerine ekledi.

Özdemir ‘’Çıkış noktamız Türkiye'nin göz bebeği ve turizmin başkenti Antalya; çünkü dünyanın gözü üzerimizde.” dedi ve tüm sporcuları ağırlamaktan onur duyacaklarını söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

SPOR KOMPLEKSİNDE YOK YOK!

 
Dünyada benzeri olmayan “all-in one” (hepsi bir arada) konseptiyle Antalya Belek’te 105 bin metrekarelik doğa harikası bir alan üzerine kurulan Gloria Sports Arena, 6.200 metrekarelik kapalı alandan oluşan tesislerde; atletizm, yüzme, jimnastik, boks, eskrim, judo, güreş, hentbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badmington, dans ve halter sporları için salonlar; açık alanında ise bir adet olimpik olmak üzere farklı özellik ve donanımlarda toplam 3 adet havuz, koşu parkurları, atletizm sahaları, kumsal sporları sahaları, tenis kortları, tırmanma duvarları, çok amaçlı açık spor sahası ve çok amaçlı açık yeşil sahalar ile hizmet sunacak. Tesisin bünyesinde bulunacak 1600 seyirci kapasiteli atletizm stadyumu ise, atletizm sporcuları için eğitim alanı olarak kullanılmasının yanı sıra, turnuvalara ev sahipliği yapacak. Yüksek teknik standartlarda donatılacak Gloria Sports Arena, bünyesinde bulunacak butik konaklama tesisi ve sağlık merkezi ile profesyonel sporcuların tüm kamp ihtiyaçlarına cevap verecek. 100 odalı oteli ve 50’den fazla branşta spor yapma imkanıyla profesyonel sporcu ve takımlar için yepyeni ve benzersiz bir deneyim sunacak olan Gloria Sports Arena’nın kapıları spora gönül vermiş tüm amatör sporculara da açık olacak.


HANGİ SPORLAR YAPILACAK? 
 
Antalya Belek’te 105 bin metrekarelik doğa harikası bir alan üzerine kurulan Gloria Sports Arena, açık, kapalı ve su sporları alanları, rehabilitasyon merkezi, 100 odalı oteli ve 50’den fazla branşta spor yapma imkanıyla profesyonel sporcu ve takımları ağırlayacak.
 
Gloria Sports Arena’da yapılacak sporlar:
 
KAPALI ALAN SPORLARI
Okçuluk, Badminton, Basketbol, Boks, Eskrim, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Tekvando, Voleybol, Halter ve Güreş.
 
DİĞER KAPALI ALAN SPORLARI
Aerobik, Aikido, Bilek Güreşi, Bushido, Dans, Dart, Salon Futbolu, Salon Hokeyi, Karate, Kendo, Kickboks, Kung Fu, Muay-thai, Pilates, Spinning, Thaichi, Yoga ve Zumba.
 
AÇIK ALAN SPORLARI
Okçuluk, Dekatlon, Futbol, Golf, Maraton, Dağ Bisikleti, Bisiklet, Tırmanma Duvarı, Atletizm ve Triatlon.
 
DİĞER AÇIK ALAN SPORLARI
Çim Hokeyi, Plaj Voleybolu ve Tenis.
 
OLİMPİK SU SPORLARI
Dalış, Yüzme, Senkronize Dalış, Senkronize Yüzme ve Su Polosu.
 
DİĞER OLİMPİK SU SPORLARI
Sualtı Hokeyi ve Sualtı Ragbisi.
 
GLORIA SPORTS ARENA'NIN PROFESYONEL HİZMET SUNDUĞU GRUPLAR
Milli takımlar, kulüpler, spor grupları, amatör sporcular, profesyonel sporcular,  antrenman kampları, yaz okulu kampları, turnuvalar, etkinlikler, kongreler, toplantılar ve konferanslar.


Bu Haber 19.09.2014 - 11:18:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.