Geleceğin turizmi: Marriott müşterilerini ışınlamaya başladı

Geleceğin turizmi: Marriott müşterilerini ışınlamaya başladı
Marriott hotel geleceğin turizmi araştırmaları kapsamında geliştirdiği 4D özellikli simülasyon stüdyosuyla misafirlerini Hawaii sahillerine ve Londra'ya ışınlıyor.

 
Erman Balak - TurizmGüncel

Marriott'un oskar ödüllü marka ortağı Framastore ile birlikte geliştirdiği sanal seyahat teknolojisi, müşterilere bulunduğu yerden Hawaii sahillerine ve Londra'ya gitme şansı veriyor.  Seyahat meraklılarının gelecekte sıkca kullanacağı düşünülen bu sanal seyahat teknolojisi gidilen destinasyonun tüm özelliklerini doğrudan kullanıcıya yaşatabiliyor. Kullanıcılar dokunma, duyma, görme, koku alma ve hissetme gibi tüm duyuların sağlandığı bu sanal seyahat teknolojisi ile kendilerini tamamen Hawaii sahillerinde ya da Londra'da hissedebiliyor.

Fiziki şartlar ve sağlık sorunları nedeniyle seyahat edemeyen birçok insana tatil deneyimi yaşatmanın mümkün hale geleceği bu teknoloji öncelikle ABD'de bulunan sekiz Marriott otelinde uygulamaya girecek. Bu plot uygulamanın ardından alınan feedbackler doğrultusunda yapılacak planlamayla teknolojinin tüm Marriott otellerinde uygulamaya konması düşünülüyor. Maliyeti oldukça yüksek olan bu teknolojinin tüm Marriott otellerinde uygulamaya girmesi zaman alacak gibi görünsede teknoloji bir haftadır Newyork Marriot otelde  pilot uygulama kapsamında kullanıcılara sunuluyor. Uygulamanın kullanıcılara sunulacağı diğer 7 Marriott oteli ve tarihleri ise şöyle:

26-29 Eylül, Boston Marriott Cambridge

2-5 Ekim, Marriott Marquis Washington DC

9-12 Ekim, Atlanta Marriott Marquis

17-20 Ekim, Dallas Marriott City Center

24-27 Ekim, San Diego Marriott Marquis

6-9 Kasım, San Jose Marriott

13-16 Kasım, San Francisco Marriott Marquis

Bu sanal seyahat teknolojisine dair daha ayrıntılı bilgi edinmek için tanıtım videosunu linke tıklayarak izleyebilirsiniz.
 


Bu Haber 27.09.2014 - 13:13:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.