Geçen yıl yanan ünlü bina için İBB'den otel yapılması kararı çıktı

Geçen yıl yanan ünlü bina için İBB'den otel yapılması kararı çıktı
Geçtiğimiz yılın Ekim ayında çıkan yangında kül olan Salacak'taki Üsküdar Evlendirme Dairesi'nin İBB Meclisi kararıyla konaklama tesisine dönüştürülmesi koşuluyla satılacağı belirtildi.


 
Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu'nun haberine göre, 18 Ekim 2012 tarihinde çıkan yangınla kül olan Üsküdar Evlendirme Dairesi'nin otel yapılmasına karar verildi. Karar, CHP'li üyelerin muhalefetine rağmen kabul edildi. Bulunduğu konum itibariyle Tarihi Yarımada, Kız Kulesi ve Boğaz Köprüsü manzarasına sahip olan yapı, yangından sonra harabeye dönüş ve hiçbir iyileştirme çalışması da yapılmamıştı. Yapılan oylamada, CHP'li üyelerin ret oyuna karşılık AKP'li üyelerin oylarıyla binanın satışının önü de açılmış oldu.
 
3 KAT OLACAK
 
Karara göre, eski Üsküdar Evlendirme Dairesi yıkılıp, yerine otel, motel veya günübirlik konaklama tesisleri yapılacak. Ancak bağımsız bölüm olarak konut ve ticaret birimleri yer alamayacak. Konaklama tesisi dışında iskan edilemeyecek. Boğaziçi manzarasına karşın, Boğaziçi Yasası kapsamında bulunmayan binanın yerine yapılacak uygulama, Koruma Kurulu tarafından onaylanacak projeye göre yapılacak. Bina kat yüksekliği, kot alınacak noktalar, çıta şekli ve yüksekliği, çıkma boyutları avam projede belirlenecek. İnşaat yüksekliği, zeminle birlikte yine 3 kat olacak. Bağımsız bölüm olmamak kaydıyla, eğimden dolayı açığa çıkan bodrum katlarda ve çatı arasında konaklama ünitelerine yönelik otel fonksiyonunu destekleyen konferans, toplantı salonu, spor salonu, yüzme havuzu, eğlence hizmet üniteleri yer alabilecek.
 
BOĞAZDAKİ KAMU BİNALARI TURİZME TAHSİS EDİLDİ
 
2011’de, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu’nun talebi doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planı’nı, bir plan notu tadilatıyla güncelledi. Meclis kararıyla, “Sahil şeridindeki taşınmaz kültür varlıkları kamuya açık kullanışlara tahsis edilebileceği gibi konut olarak da kullanılabilir” ibaresi kaldırılıp, “Boğaziçi Sahil Şeridi’nde yeni yapılacak yapılar, kontur gabarileriyle (Mevcut bir binanın parsel üzerindeki zemin oturumunun, parsel ölçütlerinin ve bina yüksekliğinin tespit edildiği belge) aynen korunacak olanlar ile taşınmaz kültür varlıkları, lokanta, gazino, kafeterya ve otel gibi kamuya açık kullanışlara tahsis edilecektir” şeklinde yeniden düzenlendi.
 
20 MİLYON DOLAR GELİR BEKLENİYOR
 
Belediye, eski Üsküdar Evlendirme Dairesi’nin satışından 20 milyon dolar gelir bekliyor. Elde edilen para, belediyenin yeni hizmet binasının yapımında kullanılacak. 960 metrekarelik alanda 500 metrekare taban oturumu bulunan bina, 2886 sayılı ihale kanunu gereği satışa çıkarılacak.


Bu Haber 16.03.2013 - 09:57:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.