G20 liderleri Belek'in hangi otellerinde konaklayacak?

G20 liderleri Belek'in hangi otellerinde konaklayacak?
Dünya kongre turizmindeki payını arttıran Antalya’nın Belek bölgesi, G20 Liderler Zirvesi’ne hazırlanmaya başladı. Belek’in yılda 5 milyon turist çektiğini açıklayan turizm sektörü temsilcileri, 'Zirve Belek’in tanıtımına büyük katkı yapacak. Özellikle golf turisti sayısının artması bekleniyor' diye belirttiler.


Antalya, dünya ekonomisinin yüzde 90’ını, dünya ticaretinin yüzde 80’ini ve dünya nüfusunun yüzde 66’sını temsil eden en büyük uluslararası platform olan G20’nin Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapmak için hazırlanıyor. 1 Aralık’ta G20 dönem başkanlığı görevini üstlenen Türkiye, 2015’teki Liderler Zirvesi’ni 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenleyecek. Antalya zirvede, Türkiye, ABD, İngiltere, Rusya, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu liderlerini ağırlayacak.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU BİZZAT İLGİLENİYOR
 
Antalya’nın Belek bölgesinde ağırlanacak liderler için Dışişleri Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere tüm devlet kurumları bölgede kapsamlı çalışmalar yapıp, zirveye bir yıl kala hazırlıklara başladılar.Özelikle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla bizzat ilgilenip, Belek’te sık sık incelemelerde bulunuyor. Liderlerin ve ekiplerinin konaklayacağı otellerden toplantıların yapılacağı merkezlere, gezilip görülecek mekânlardan, kullanılacak golf sahası, tenis kortu gibi sosyal alanlara kadar her şey belirleniyor. Arıtma sistemlerinin revizyonundan yol iyileştirme çalışmalarına, çevre düzeninden güvenlik noktalarına kadar tüm faaliyetler için ise şimdiden çalışmalara başlandı.
 
SADECE GOLF DEĞİL, KONFERANS TURİZMİNDE DE ÖNCÜ
 
Bu arada Belek, kongre ve toplantı turizminde de öncü. Şu ana kadar sayısız ulusal ve uluslararası konferansa başarıyla ev sahipliği yapan Belek, dünyanın kongre turizmi merkezi olmaya da aday. Belek’te anında tercüme yapabilme özelliğine sahip, toplam 204 kongre ve toplantı salonu mevcut. Liderlerin ve ekiplerinin kalacağı 17 otel ile toplantı salonları ise aşağı yukarı belirlenmiş durumda.
 
Liderlerin konaklayacağı 18 otel:
Kempinski Hotel The Dome
Rıu Kaya Palazzo
Regnum Carya
Bellis De Luxe
Calista Luxury Resont
Cornelia Diamond
Ela Quality Resort
Susesi Luxury
Paloma Grida
Spice
Maxx Royal Belek
Güral Premier
Royal Adam&Eve
Rixos Premium
Gloria Serenity
Sueno Otel
Robinson Club 
Nobilis
 
(Hürriyet Gazetesi)
 


Bu Haber 28.12.2014 - 09:22:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.