Fransa'da oda fiyatları el yakacak, işte nedeni

Fransa'da oda fiyatları el yakacak, işte nedeni
Dünyanın en büyük destinasyonlarından Fransa’da hükümet, gecelik konaklama vergisine yüzde 500 oranında zam yapmaya hazırlanıyor.

 
TurizmGüncel

İktidardaki Sosyalist Parti milletvekillerinin oyları ile senatonun gündemine getirilen tasarıya göre, ülkedeki konaklama vergisi yüzde 500 oranında arttırılacak. Tasarı yasalaşırsa, Fransız otelciler geceleme başına devlete 1,50 Euro yerine, 8 Euro vergi ödeyecek.

Ülkedeki turizmciler yasa tasarısına karşı ateş püskürürken, dışişleri bakanlığı da turizmcilerin yanında saf tuttu. Fransa Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Laurent Fabius, söz konusu tasarının tehlikeli ve ülke tanıtımına aykırı olduğunu belirtti. 

Fransa’da 80 bin civarında turizm işletmesini temsil eden UMIH’in Başkanı Roland Heguy ise, “24 saat içinde sektörü etkileyen iki vergiyi sektöre danışmadan çıkarmak sorumsuzluktan başka bir şey değil” açıklamasını yaptı.

UÇUK FİYATLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Fransa'da ortalama doluluk oranı yüzde 60 olan 100 odalı bir otel, yılda 32 bin 800 Euro vergi verirken, vergi oranlarındaki değişimin ardından aynı otel aynı dolulukla yılda 175 bin Euro'nun üzerinde vergi ödemek zorunda kalacak.
 


Bu Haber 30.06.2014 - 14:43:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.