Fiyatlar neden sürekli düşüyor, Türkiye turizmi nerede hata yaptı?

Fiyatlar neden sürekli düşüyor, Türkiye turizmi nerede hata yaptı?
Yazarımız Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Türkiye turizm sektörünün yapısal sorunlarını yazmaya devam ediyor. Türkiye'de fiyatların 90'lardan bu yana göreli olarak düşme eğiliminde olduğuna dikkat çeken Neyişçi, ''Bu eğilimin en önemli nedenlerinden biri sektörün güneş-deniz-kum gibi özgün olmayan, rakibi çok bir ürün üzerine oturtulması ve yine rakibi çok konaklama tesisleri merkezli bir turizm anlayışını egemen kılması ise, ikincisi ülkenin öncelikli ve hemen hemen tekil bir hedef olarak seçtiği (batı, Avrupa) ülkelerdeki 'imaj' sorunumuzdur.'' diyor.


TurizmGüncel






Bu Haber 15.10.2017 - 11:51:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • moneyball 15.10.2017 - 11:01

    Rekabete açık olun, tiyatroyu bırakın. Sizin yok saydığınız çözümler, olmadığı anlamına gelmez. En iyi metot yarışması düzenleyin. Etkin çözüm vaat edenleri kıyaslayın.

  • ahmet vergaz 15.10.2017 - 12:20

    2007-2014 arasi cok guzel bir Amerikali ,Brezilyali , Kanadali , Avustralyali kültür gruplari ve zengin Kuruvazor gemi musterisiyle , Istanbul Kapadokya Kusadasi , hem otelleri ,hem rehberleri hemde halici derici esnafiyla coook guzel ve devamli paralar kazanirken , bir anda herseyin icine ettiler....Ne zengin kultur turu kaldi ne gemi musterisi,,,, Hukumete oy veren kapalicarsi esnafi dusunsun simdi...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.