Fethiyeli otelciler Rusya'daki sıkıntıyı İngiltere ile dengelemeye çalışıyor

Fethiyeli otelciler Rusya'daki sıkıntıyı İngiltere ile dengelemeye çalışıyor
FETOB Olağan Genel Kurulu'na tek liste ile giren ve turizmcilerin desteğini alarak yeniden başkan seçilen Yavuz Torunoğulları, 3 yıl daha görevini sürdürecek. Torunoğulları, Fethiye turizminin son durumunu ve yeni dönemde yapacakları çalışmaları TurizmGüncel'e değerlendirdi.


Leyla Durmaz - TurizmGüncel

Türkiye turizminin zor bir dönemden geçtiğini Yavuz Torunoğulları, iki hafta içerisinde FETOB üyeleri ile bir toplantı gerçekleştireceklerini ifade etti. Fethiye'nin tanıtımı için önemli adımlar atacaklarını belirten Torunoğulları şu noktaların altını çizdi:
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN BEKLENTİLERİMİZ VAR

“Muğla'nın büyükşehir olmasıyla Fethiye'nin altyapı sorunlarına dair adım atılmasını bekledik ancak bu zamana dek bu gerçekleşmedi. Bazı yerlerde altyapı eksikliği var bazı yerlerde ise neredeyse hiç altyapı yok. Turizmciler olarak bu konuda adım atılmasına ihtiyacımız olduğunu en alt kademeden en üst kademeye kadar anlatabilmemiz lazım.”
 
RUSYA'DAKİ SIKINTIYI İNGİLTERE İLE DENGELEMEYE ÇALIŞIYORUZ

“Rusya'da yaşanan sıkıntılar hepimizin malumu. Şu anda İngiltere, Fethiye için en sağlam pazar durumunda ve Rus turist kaybına rağmen sayıları koruyor gibi duruyoruz. Ancak durum bu şekilde devam ederse buradan gelen turistler Antalya'ya kayabilir.”
 
ALTERNATİF PAZARLARI DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM

“Fethiye'nin ağırladığı turist sayısı Antalya ile ölçülemez tabi ki. Ancak Rus turist sıkıntısının devam etmesi durumunda, Antalya; İngiltere, Almanya, Hollanda gibi alternatif pazarlara yönelecektir. Bu durum bizim şu anki en büyük tedirginliğimiz. Bu pazarlara yönelik tanıtım çalışmaları ile Fethiye'yi hak ettiği konuma getirmek durumundayız. "
 
İÇ PAZAR GÖZ ARDI EDİLİYOR

“Planlama yapılırken iç pazar hep gözardı ediliyor. Tabi ki iç pazarda da Antalya kadar tercih edilen bir destinasyon değiliz. Ancak hedefimiz Fethiye'yi iç pazarda da popüler bir destinasyon haline getirmek. Genel kurulda da belirttiğim gibi, iki hafta içerisinde sadece FETOB üyelerinin katılacağı bir toplantıda hem altyapı konusunda gerçekleştireceğimiz çalışmaları, hem de tanıtım çalışmalarımızı nerelerde, nasıl yürüteceğimizin kararını alacağız. İnanıyorum ki, Fethiye hem Türkiye'de hem de dünyada büyüyen bir değer olacak.”
 


Bu Haber 27.05.2015 - 17:55:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ÜMRAN KAYA 28.05.2015 - 11:03

    İÇ TURİZMİN ÖNEMSENMEDİĞİ KONUSUNA KATILIYORUM. FETHİYE DE , YAYLA TURİZMİ VE EKOLOJİK TURİZM KONULARI ÜZERİNDE ÇALIŞILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.