Ferit Şahenk yeni turizm yatırımı için hangi bölgeye yöneldi?

Ferit Şahenk yeni turizm yatırımı için hangi bölgeye yöneldi?
Konaklama ve restoran yatırımlarına ağırlık veren Ferit Şahenk'in Ayvalık'ta dededen kalma otelini yenileyerek işleteceği belirtildi.


Ayvalık'ta bu yıl 10'uncusu düzenlenen Zeytin Hasat Günleri'ne katılan Ferit Şahenk, bu bölgeye yatırım yapmayı planladığını belirtti.

DEDEDEN KALMA OTELİ YENİLEYİP İŞLETECEK

Habertürk'ten Esen Evran'ın haberine göre, son dönemde yeme-içme ve eğlence sektörüne ilgisi artan Ferit Şahenk, dedesinden kalma Ayvalık Sarımsaklı Bölgesi’ndeki eski Murat Reis Oteli'ni yenileyerek işletmeye başlayacak. Uzun zamandır terk edilmiş halde bulunan otel, 22 metrekarelik bir alana kurulu 7 bşn 850 metrekarelik bir binadan oluşuyor. Otelin yenilenmesi ile ilgili çalışmalar ise bitmek üzere. Sarımsaklı Bölgesi’nin Ayvalık Limanı’na bakan kıyısındaki Otelin adı D Resort Murat Reis olacak.

AYIŞIĞI MANASTIRI

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de Alibey Adası Patriça mevkiinde bulunan Ayışığı Manastırı’nı restore ettirdi. Dinçer’in, manastırı özel müze yapmak istediği de biliniyor




Bu Haber 04.11.2014 - 10:05:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Rıdvan Ensari 04.11.2014 - 11:57

    Ayvalık için müthiş bir kazanç... Bölgede ki standartların ve kalitenin yeniden tarif edilmesi, yatırımın başından bu yana profesyonel bir zihniyetin konuya hakim olması, kurumsal yapının içinde olmanın getireceği çağdaş işletme anlayışı ile bölgede eksikliği hissedilen nitelikli ve de standartlara uygun kaliteli tesis, yatak eksikliğine büyük katkı sağlayacağına yürekten inandığımız bir işletme olacak inşallah... Ayrıca isminin değişmemesi bile büyük bir jest ve farkındalık bence... Bu şehirde yaşayan ve de sektöre bu tesiste adım atan, orada meslek hayatının en güzel günlerini geçiren biri olarak kelimenin tam anlamı ile gerçekten mutluyum. Orada tekrar ışıkların yanacağını bilmek çok anlamlı bizler için… İşletmede olduğu dönemlerde, Bu tesis te öyküsü olmayan bir Ayvalıklı yoktur mesela, kime sorsanız size bir şeyler anlatır mutlaka size... Bu heyecanı ve mutluluğu bize yaşatanlara, Tesisin yeniden açılmasına emeği geçenlere teşekkürler... Orada yeni çalışmaya başlayacak olanlara da şimdiden Başarılar diliyoruz… Yolunuz açık olsun… Doğuş gurubu kenisi için küçük ama Ayvalık için büyük bir adım atmıştır…Bu yatırım belki de bölgede bir kelebek etkisi yaratarak bu bölgeye gelmek konusunda gönülsüz olan yatırımların karar verme süreçlerini hızlandıracak inşallah…04.11.2014Ayvalık

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.