Eylül ayındaki pozitif verilere rağmen Alman turizmciler temkinli

Eylül ayındaki pozitif verilere rağmen Alman turizmciler temkinli
Almanya'da haziran ve temmuz aylarında durgunlaşan satışlar ağustos ile birlikte yükselmeye başlamıştı. gelen son verilere göre, artış eğilimi eylül ayında da devam etti.


TurizmGüncel

Araştırma şirketi GfK'nin 1200 acenteden derlediği verilere göre, eylül ayında, geç sezon tatiline satışlarında yüzde 13'lük artışı kaydedildi.

Eylül ayı satışlarında yüzde 8 artış gerçekleştiği belirtilen araştırmada, bunun da yıl bazındaki kümülatif satışları yüzde 1,9 arttırdığı ifade edildi. Alman iş ve seyahat dergisi FVW'da ye alan habere göre, Almanya'da ekim ayındaki yarı yıl tatili nedeniyle seyahatler yoğunlaşacak.

2015 tatil taleplerinin yüksek seyrettiği ancak  bunun büyük oranda kruvaziyer tatiline yönelik taleplerle şekillendiği belirtilen eylül ayı araştırmasında, yapılan satışların yüzde 24'lük bölümünün 2015 yaz sezonuna ait olduğu ifade edildi.

Gelen umut verici rakamlara rağmen Alman seyahat pazarı temkinli davranıyor. FVW'nun indeksine göre, satış puanı 103'ten 97'ye düşmüş durumda. Acentelerin ise sadece yüzde 39'luk bölümü satışlarından memnun. Dolayısıyla acenteler bir önceki aya göre daha az iyimser. Araştırmaya katılan acentelerin sadece yüzde 19'luk bölümü önümüzdeki 6 ay içinde satışlarda artış olacağını düşünüyor. Geçen ay bu oran yüzde 29 olarak ölçülmüştü. Araştırmaya katılan acentelerin yüzde 57'lik bölümü satışların stabil seyredeceğini belirtirken, yüzde 24'ü ise düşüş olacağı kanaatinde.




Bu Haber 20.10.2014 - 10:51:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.