Expedia'dan otelcilere 'bu gece sat' müjdesi

Expedia'dan otelcilere 'bu gece sat' müjdesi
Expedia Inc. otel yöneticilerinin işletmeleriyle ilgili oda ve fiyat yüklemek için kullandıkları ve şirketin birlikte çalıştığı online seyahat acentelerin erişiminin olduğu extranet (dış ağ) sistemine (Expedia Partner Merkezi) “bu gece sat” (Sell Tonight) fonksiyonu ekliyor.


Seden Algür

Bu fonksiyon, otel yöneticilerine aynı güne ait fiyatları değiştirme imkanı tanıyor. Yeni fiyatı yükledikten ve onay butonuna bastıktan 15 saniye sonra, güncel fiyat otelin kayıtlı olduğu Expedia.com ve Hotels.com satış noktalarına ve mobil aplikasyonlarına ulaşmış oluyor.

YAKINDA DÜNYA GENELİNDE HİZMETTE

Bu hafta, Expedia Inc. “Sell Tonight”  fonksiyonunu Las Vegas’taki otel partnerleri ile başlattı. Yeni fonksiyon, şubatın başında bütün Kuzey Amerika otellerinin kullanımına sunulacak. Dünya genelindeki kullanımı ise yakın zamanda başlayacak. Sell Tonight fonksiyonuna ait panelde sürekli değişen fiyatlar var. Adeta bir skor tablosunu andıran panelde aynı destinasyonda bulunan aynı yıldıza sahip farklı otellerin aynı güne ait en düşük fiyatları görülebiliyor. Bu rekabetçi fiyatların, otel yöneticilerine son dakikada fiyatlarını nasıl düşürecekleri konusunda yardımcı olacağı ifade ediliyor. 

OTELCİ, RAKİBİ OLARAK GÖRDÜĞÜ 1O OTELİ TAKİBE ALABİLİYOR

2009’da yapılan büyük renovasyondan beri, Sell Tonight fonksiyonu Expedia Partner Merkezi’ne eklenecek bir dizi yeni fonksiyondan ilki. Expedia, misafirlerin check-in’e ait geri bildirimlerini, misafirler henüz oteldeyken yapabildiği fonksiyonu daha önce hayata geçirmişti. Benzer şekilde eylülden beri “Market Watch” isimli yeni özellik de kullanımda. Bu özellik otel yöneticilerine takip etmek istedikleri 10 tane rakip işletmeyi seçme imkanı tanıyor. Bir anlamda bu yeni fonksiyon, oteller için bir takip oyunu.

"OTEL YÖNETİCİSİ SABAH İŞE GELDİĞİNDE 3 ADIMDA HEDEFİNE ULAŞSIN İSTİYORUZ"

5 partner otelden 4’ü Expedia Partner Merkezi ile en az ayda 1 kez etkileşimde oluyor. Expedia Inc., uygulamaya geçirilen iyileştirmelerin tüm bağlantıları canlandıracağını umuyor. Global Tedarik Sisteminin yöneticisi ve Expedia Partner Merkezi’nin sorumlusu Benoti Jolin “ürün yönetimini ve sitelerimizin kullanıcı deneyim uzmanlığını alıyor ve toptancı partner platformumuza entegre ediyoruz. Bütün amacımız otellerin daha az iş yapmalarına yardımcı olmak ve bu daha az iş ile performansları üzerinde nasıl net etki elde edeceklerini göstermek… Yöneticilerin sabah işe geldiklerinde en önemli hedeflerini başarmak için 1,2,3 adımla çabucak hareket edebilmelerini sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Bu ruhla hareket eden Expedia ekibi  “extranet” kelimesini proje yönetim grubundan çıkardı çünkü “extranet” kelimesinin eksik, pasif, ruhsuz bir mekanizma olduğuna inanıyorlar. Ekip, Expedia Partner Merkezini otelcilerin daha etkin, ilgili olduğu daha dinamik ve daha içselleştirilmiş bir platform olarak düşünmeyi tercih ediyorlar.


Bu Haber 24.01.2015 - 18:57:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.