Etkili bir sosyal medya yönetimi için neler yapılmalı?

Etkili bir sosyal medya yönetimi için neler yapılmalı?
Tüketiciler özel bir efor sarf etmeden ve zaman ayırmadan ihtiyaçlarını online giderebiliyor. Satın alma esnasında muhakkak sosyal medya ziyaret ediliyor. Çünkü web sitesinin güncel olmaması, orada anlık paylaşımların ve misafir yorumlarının olmayışı sebebiyle misafir sosyal medya kanallarına yöneliyor. Sosyal medya karar verme aşamasında önem arz ediyor. Tesisin o anki durumu, güncel paylaşımlar, misafir yorumları, otelin yorumlara karşı ilgisi satın alma sürecini etkiliyor.


TurizmGüncel

Sosyal medya uzmanı Murat Gencer'in kaleme aldığı yazıyı aktarıyoruz:

"Satın almayı gerçekleştirmiş misafir bu süreçten tesiste konaklamaya başlayacağı güne kadar sosyal medya sayfalarını ziyaret ediyor ve gelişmelerden haberdar olmak istiyor.Hatta ‘’Repeat’’ diye adlandırdığımız daha önce de konaklamış olan misafirler bile sürekli sayfa takibinde bulunarak gelişmeleri izliyor.

Peki etkili bir sosyal medya yönetimi için ne yapmalıyız?


Öncelikle güncel ve eksiksiz bilgilerinizin  yer alacağı; doğru tespit edilmiş mecralarda sosyal medya kanalı açmalıyız. Daha önce açılmış ve gereksiz hesaplarla mücadele edip kapatmak online itibar açısından çok önemli.

Sonrasında güncel içerikler paylaşmak geliyor. Gerek sözel gerek ise görsel içeriklerin özenle oluşturulması ve takipçi kitlenizi etkilemesi geliyor. İçerik paylaşımlarınızı aralık vermeden yapmanız sayfa etkileşimini arttırıyor.  

Sosyal medya adreslerinizin tesis içerisinde panolarda, web sitenizde, basılı mecralarınızda duyrulması organik bir takipçi kitlesi oluşmasında çok önemli. Gelen yorum, soru ve isteklere en kısa zamanda cevap vermek size olan güveni arttırıyor ve sadık bir misafir topluluğu oluşuyor. Bu misafir kitlesi aynı zamanda avukatınız ve sözcünüzmüş gibi sizi destekliyor ve haksız yorumlara karşı güvenilir bir destek ve hatta kanıt oluşuyor.

Strateji işin her şeyi. Stratejisi olmayan sayfalarda sonuca ulaşmak zor. Kendinize iyi bir pazarlama stratejisi oluşturup özellikle web sayfanız üzerinden satışa yönlendirmelisiniz. Rapor almak ve raporlardan sonuç çıkartmak stratejide ve pazarlamada size yön verecektir.


İtibarlı bir marka ve bol kazançlar diliyorum


Bu Haber 29.05.2015 - 13:40:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.