Ersoy: Hedefimize gidecek planı adım adım hazırlıyoruz

Ersoy: Hedefimize gidecek planı adım adım hazırlıyoruz
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, döviz kurlarındaki yükselişe ilişkin açıklamalada bulundu.


Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali’ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada gazetcilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.



''Döviz kurları keşke bu kadar artmasaydı'' diyen Ersoy, ''Ekonomi açısından istikrar önemli. Ancak turizm açısından bakıyorsanız yüksek kurlar bu alanda yatırımın cazibesini arttırıyor'' ifdelerini kullandı.

''ADIM ADIM HEDEFİMİZE GİDECEK PLANI HAZIRLIYORUZ''

Turizm sezonunun iyi geçtiğini ifade eden Ersoy “Sezon iyi geçiyor ama bizim hedeflerimiz büyük. Hedeflerimiz sayı ile endeksli değil, nitelikli turist ile endeksli. Bizim ana hedefimiz turizmin gelirini Gayri Safi Milli Hasıla’daki oranını yüzde 4’ten yüzde 8’e çıkarmak. Açıkçası birinci hedefimiz bu olacak. Sayıyı arttırmak değil nitelikli turisti de getirmeyi hedefliyoruz. Adım adım hedefimize gidecek planı hazırlıyoruz” diye konuştu.


Bu Haber 13.08.2018 - 08:44:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Aysun 14.08.2018 - 07:01

    Hedef kendi tesislerini doldurmak, nitelikli turistle bunu kast ediyor. Voyage ve Maxx tesislere nitelikli turistler gerekir, öyle değil mi. O nitelikli turistlerin karşısına nitelikli çalışan koyabilecek misiniz? ETS olarak yapınızda yok bu. Yıllarca Temmuz Ağustos sıcağında otelde otel yürüyerek giden ets rehberleri gördüm. Zavallı gençler kan ter içinde yürürken hep yardım ettim. Sen değil misiniz çalışanlarına niteliksiz maaş veren? Türk turizmine zerre kadar katkınızın olmasından şüpheliyim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.