'Erken rezervasyon satışlarımız yüzde 300 arttı'

'Erken rezervasyon satışlarımız yüzde 300 arttı'
Coral Travel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kamçı, erken rezervasyon satışlarında yüzde 300 büyüme kaydettiklerini açıkladı.


Coral Travel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kamçı şimdiye kadar gerçekleşen erken rezervasyon dönemine ilişkin açıklamasında ‘‘Coral Travel olarak bu yıl şimdiye kadar gerçekleşen satış rakamlarımız, geçen seneki rakamlarımıza göre 3 kat artmış durumda. Sektörde rezervasyonlarda genel bir artış var. Bu, Türk tatilcilerinin erken rezervasyona olan ilgisini net bir şekilde ortaya koyuyor’’ dedi.

"SATIŞ HEDEFLERİNİN YÜZDE 23'ÜNÜ TUTTURDUK"

Coral Travel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kamçı 18 Kasım 2014 itibariyle başlayan erken rezervasyon kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasında, erken rezervasyon kampanyasının şu ana dek gerçekleşen bölümünde geçen yıla oranla 3 katı misafir ve ciro artışını yakaladıklarını belirten Kamçı, sözlerini şöyle sürdürdü; “OTI Holding bünyesindeki global tur operatörü markamız Coral Travel’ın Türkiye pazarına girmesiyle birlikte artan satış ağımız ve yıllardır bizi destekleyen alt acentelerimiz ile misafirlerimizin güveni de bu satış rakamlarını yakalamamızda en önemli etkenler oldu. Erken rezervasyon kampanyası başlayalı 3 aydan fazla bir zaman oldu. Bu süre zarfında 2015 yılı satış bazlı hedeflerimizin % 23’ünü yakalamış durumdayız. Geçen yılın gerçekleşen verileri üzerinden baktığımızda 2014’te aynı dönemde bu oranın %16 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Bu durum erken rezervasyona ve bunu sağlayan güvenilir tur operatörlerine olan inancı net bir şekilde ortaya koyuyor” dedi.

"MAYIS VE EYLÜL AYLARINA DÖNÜK YÜKSEK TALEP VAR"

“Bu sene yurt dışı turları ve gemi turlarında artış oranı özellikle daha fazla. Bunda Euro kurunun düşük seviyede seyretmesi önemli rol oynuyor. Gemi turlarında İstanbul çıkışlı pek bir çok turda özellikle mayıs ve eylül aylarına çok talep var. Coral Travel olarak, yurt içinde ön planda olan Akdeniz’de Antalya’da 3 kat artış yaşıyoruz. Ege’de ise Didim, Çeşme ve Kuşadası daha çok ilgi gören bölgeler”.

Erken rezervasyonu cazip kılan bir diğer unsurun da uygun fiyatlı uçak alternatifleri olduğunu belirten Kamçı, “Tüketici çeşit ve fiyat olarak geniş bir yelpazede uçak bileti bulabiliyor. Uçağın dışında İstanbul ve Ankara’dan otobüslü ulaşım imkanları da sunuyoruz” dedi.

Misafirlerin erken rezervasyon dönemini sadece indirim olarak değerlendirmelerinin doğru olmadığını belirten Kamçı, “istedikleri tesiste, planladıkları dönem aralığında tatil yapmak istiyorlarsa erken davranmalarında fayda var, tatil tarihleri yaklaştıkça arzu ettikleri otel ya da oda tiplerinde yer bulabilme şansları azalıyor” diye konuştu.



Bu Haber 27.02.2015 - 14:00:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.