Erken rezervasyon kampanyası başladı, işte bu yılki hedef

Erken rezervasyon kampanyası  başladı, işte bu yılki hedef
10. Erken Rezervasyon Kampanyası İzmir’de düzenlenen Travel Turkey Fuarı’nda yapılan lansmanla start aldı.


TurizmGüncel - İzmir

2018 erken rezervasyon kampanyası Travel Turkey İzmir Fuarı’nda düzenlenen toplantıyla resmen başladı. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, TÜROB Başkanı Timur Bayındır, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve THY Yurt İçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat katıldı.



BAŞARAN ULUSOY: FOÇA'YA YERLEŞECEĞİM

Travel Turkey İzmir Fuarı'nı 11 yıl önce başlattıklarını ve bir yıl sonra da erken rezervasyon kampanyasını düzenlemeye başladıklarını belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, ''Travel Turkey İzmir’in hakkıydı. İzmir ve sektör bunu benimsedi.” dedi.

Geçen yıl 8.3 milyon kişinin yurt dışına gittiğini ifade eden Ulusoy, şunları söyledi; “Yunanistan’a 2 milyon insan gitti. Bizim ürünlerimiz kıyılar, Yunanistan’ınki ise adalar. Turizmin 12 aya yayılması lazım. Erken rezervasyon Aralık ayında başlıyor. Erken rezervasyonlarda yüzde 45’e varan indirimler sağlanıyor. Turizm sektöründe ayrıca sigortalı seyahat dönemi de başladı. Güvenle birlikte müşteri sayısı da arttı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, konuşmasının sonunda; “gelecek sene erken rezervasyon kampanyasına sade bir vatandaş olarak katılacağım. Foça'da yerimi aldım, orada yaşayacağım” dedi.

HALİL İBRAHİM POLAT: UÇAK BİLETİ BİRKAÇ AY SONRA AYNI FİYATA SATILMAMALI

Başaran Ulusoy’un ardından söz alan Türk Hava Yolları Yurt İçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat; “erken rezervasyon kampanyasına katkıda bulunduklarını ve erken rezervasyon kampanyasının seyahati arttıran bir faktör olduğunu düşündüklerini” belirterek konuşmasına başladı. Erken rezervasyon kampanyasının bugüne kadar hep münferit yolcularla ilerlediğine dikkat çeken Polat; bunun MICE ve diğer turizm alanlarında da geliştirilebileceğini belirtti. Polat konuşmasının sonunda erken rezervasyon dönemindeki uçak biletlerinin, birkaç ay sonra aynı fiyatlarla satışa sunulmaması gerektiğinin altını çizdi.

TİMUR BAYINDIR: TÜRKİYE'DE ERKEN REZERVASYON KONUSUNDA ZORLUKLAR VAR

TÜROB Başkanı Timur Bayındır ise konuşmasına erken rezervasyon kampanyasının önemine dikkat çekerek başladı.

Bayındır konuya ilişkin şunları söyledi: “Erken rezervasyon lazım mı?” diye düşündüğümüzde muhakkak gerekli olduğunu görüyoruz. Erken rezervasyon, bütçemize göre tatil imkanı sunuyor. Ama Türkiye’de bazı zorluklar var da maalesef. Kişi tatilini ne kadar önceden planlarsa planlasın; iş yerindeki nedenlerden dolayı o tarihte o tatile gidemeyebiliyor.”

Erken rezervasyonun otelciler açısından da gerekli olduğuna dikkat çeken Bayındır: “bizim insanımızın ülke içinde seyahat etmesi lazım. İnsan kendi ülkesi içinde de turist olabilir. Kaynayan bir kazanın ortasındayız. Böyle bir durumdayken, krizlerde bizi ancak kendi halkımız destekliyor” dedi.

Timur Bayındır, yerli turistin otelciler için önemini bir örnekle açıkladı. Club Med’i örnek gösteren Bayındır; “Club Med Türkiye’de ilk açıldığında kesinlikle Türk müşteri almazdı. O ara Yunanistan uçaklarıyla Türkiye’nin uçakları sürekli it dalaşına giriyordu ve yaşanan gerginliklerde otel boş kalıyordu. Sonra baktılar olmadı, Club Med’i Türk müşterilere de açtılar. Aynı şekilde, bizim de otelciler olarak Türk müşterilere ihtiyacımız var” dedi.

OSMAN AYIK: 10 MİLYON VATANDAŞIMIZ OTELLERDE TATİL YAPMALI

TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise son 10 yıldır iç pazarı geliştirmek için önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek konuşmasına başladı. 

Osman Ayık konuşmasının devamında “erken rezervasyon” un önemine ve bu alandaki hedeflere şu sözlerle dikkat çekti:

“Erken satın almanın ne kadar avantajlı olduğunu misafirlere anlatmamız lazım. Uluslararası alanda biz, büyük turizm ülkeleri ile rekabet ediyoruz. Bugün İspanya’da iç pazarın ağırlığı yüzde 25 - 29 arasında değişiyor. Bizim de hedeflerimizi bu şekilde belirlememiz lazım. 10 milyon vatandaşımızı tesislerimizde tatil yapar hale getirmemiz gerekiyor. Erken rezervasyonla sadece kıyı tatili satın alınmıyor. Bu ülkenin insanlarına sunacağı o kadar çok şey var ki… Bizim artık alt markalar yaratmamız lazım. İzmir, neden bir Barselona olmasın?”

NUMAN KURTULMUŞ: BİZİM GÖREVİMİZ TURİZMCİNİN ÖNÜNÜ AÇMAK

Erken Rezervasyon Kampanyası lansmanı kapsamında son olarak Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş konuşma yaptı.

Türkiye’nin her alanda atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Kurtulmuş; “turizm sektörünün de bu atılımı yapan sektörlerin önünde olması lazım” dedi.

Her Türk vatandaşının senede en az bir kez seyahate çıktığını ifade eden Kurtulmuş; “Türkiye vatandaşlarının ülke içinde dolaşma koşullarının geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türk halkının turizme giderek daha yatkın bir hale geldiğini vurgulayan Kurtulmuş; “erken rezervasyon da bu açıdan son derece önemli. Erken rezervasyon lansmanının çok iyi yapılması lazım. Bu, sektörün vazifesidir. Sektör, erken rezervasyon kampanyasını güçlü bir şekilde duyurmak durumunda” dedi.

''ERKEN REZERVASYON BU YIL 5 MİLYONA ULAŞIR''

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Üniversiteler, meslek kuruluşları, birliklerin, odaların... Herkesin turizmde yapabileceği işler var. Bizim devlet olarak yapacağımız katkı önünüzü açmak, imkanlarınızı arttırmaktır. Örneğin, otellerin tahsislerinin yeniden 49 yıla çıkarılması, yabancı ortak alma hatta satın alma olanağının getirilmesi... Hava yolu şirketlerine 9 bin dolara kadar destek veriyoruz. Kruvaziyer için destek yakında hayata geçecek. Biz bunları yapabiliriz ama gerisi sizin işiniz.”

Günümüzdeki fırsat ve imkanların 10 – 20 sene öncesine göre kıyaslanamayacak kadar geliştiğini belirten Kurtulmuş; “dünyada en çok destinasyona uçan hava yolu THY. Havalimanlarımızın sayısı arttı. Havalimanlarımız vızır vızır işliyor. Ordu - Giresun Havalimanını yaparken; “Buraya uçak mı iner?” deniyordu ama şimdi Türkiye’de en çok uçuş yapılan 5. havalimanı oldu” dedi.

Bakan Kurtulmuş konuşmasının sonunda, “geçtiğimiz yıl 4.5 milyon olan erken rezervasyon satışlarının bu yıl 5 milyon seviyesine ulaşacağına inandıklarını” söyledi.


Bu Haber 07.12.2017 - 16:32:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.