Erkan Yağcı; Asıl kırılmayı mayıs ayında göreceğiz

Erkan Yağcı; Asıl kırılmayı mayıs ayında göreceğiz
Antalya’da yer alan Concorde De Luxe Resort Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yağcı, 2015 sezonuna ilişkin öngörülerini Turizm Güncel ile paylaştı.


Eda Özsoy – Turizm Güncel

Antalya’nın 2015 sezonuna çok iyi giremediğini anımsatan Yağcı, ocak ayı başında büyük tur operatörleriyle yapılan toplantılarda bu durumun öngörüldüğünü ifade etti.

2015 yılının zor bir yıl olacağının teyidini aldıklarını bildiren Yağcı, Almanya’nın Rusya’ya göre nispeten daha iyi olduğu bilgisini paylaştı. Üç aylık süreçte Antalya’da yüzde 40’a yakın bir daralma olduğunu bildiren Yağcı, konuşmasında şu noktalara değindi;

OLAYLAR FİYATLA ÇÖZÜLMEYECEK BİR DURUMA GİDEBİLİR

“Ancak bana göre esas kırılmayı mayıs ayında göreceğiz. Açıkçası çok olumlu bakmıyorum. Sonuçta fiyat dengesi de önemli. Olaylar, fiyatla çözülemeyecek bir duruma gidilebilir. Rusya’nın açığını kapatacak bir durum olmadığı da ortada.. Sezon sonunda 2014 rakamlarını elde edebilirsek başarı olacağını düşünüyorum.

RUSYA’NIN AÇIĞINI KAPATACAK ALTERNATİF PAZAR YOK

Alternatif pazarları büyütmek çok önemli ancak Avrupa’daki politik durumlar, ve ekonomik sıkıntı, alternatif pazarları yürütmekte sıkıntı yaratıyor. Bu noktada Rusya’nın açığını kapatacak alternatif bir Pazar yok.

EN ÖNEMLİ ŞEY KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ

Sadece bu yıl değil 2016 yılında da çok başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünmüyorum. Bu noktada kamu ve özel sektörün işbirliği çok önemli. Özel sektörün en çok ihtiyaç olduğu şey budur. 2015 ve 2016 yılında çok hassas ve dikkatli olmamız gerekiyor.

Alman tur operatörünün Türk Müdürü konuştu: Hedefimiz 350 bin paks

Almanya pazarında bir aile şirketi olarak faaliyet gösteren Schauinsland Reisen’in Pazarlama ve Reklam Direktörü Adnan Eken, Alman pazarıyla ilgili öngörülerini Turizm Güncel ile paylaştı.


Bu Haber 06.05.2015 - 20:28:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.