EMITT, Bakan Çelik'in katıldığı törenle açıldı

EMITT, Bakan Çelik'in katıldığı törenle açıldı
EMITT Fuarı 18. kez kapılarını açtı. Açılış etkinliğine, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TYD Başkanı Murat Ersoy, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ülkelerin turizm bakanları, turizm temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Savaş Daş - TurizmGüncel
Fotoğraflar - Erman Balak

Toplantının açılış konuşmasını yapan EMITT Direktörü Hacer Aydın, fuarın dünya turizmini bir araya getirdiğini ve bu yıl fuara 70 ülkenin katıldığını ifade etti. EMITT’in içeriğini bu yıl daha da zenginleştirdiklerini belirten Aydın, bu yıl fuarda ilk defa sağlık ve kış turizmi için ayrı salon açtıklarını söyledi. Aydın, Fuara desteğini sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Açılışta konuşan diğer katılımcılar ise şu noktaların altını çizdiler.

 

Murat Ersoy – TYD Başkanı
 
70 ülkenin katıldığı EMITT, dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri haline geldi. Çok ciddi bir katılım ve yoğunluk var. Türkiye alternatif turizm için giderek daha cazip bir nokta haline geliyor. Son 10 yılda Türkiye hem ekonomi, hem de havacılık alanında önemli gelişmeler kaydetti. Uçuş noktası uçuş ağı sürekli artarken, ekonominin tabana yayılması ile halkın alım gücü yükseldi ve yurtdışı seyahatleri arttı. Türkiye artık turist gönderen ülke anlamında da önemli bir pazar. Kongre turizminde çok önemli bir yere geldik. Bu büyümenin devam etmesi için turizmin tüm paydaşlarının eşit şekilde sorumluluk alması gerekiyor.

 
Osman Ayık – TÜROFED Başkanı

Türkiye turizmi, dünya turizmine paralel olarak gelişmesini sürdürüyor. Refah seviyesinin yükselmesi Türkiye’yi aynı zamanda iyi bir pazarı haline getirdi. TÜROFED olarak EMITT’e destek olmaya devam ediyoruz. Dünyadaki değişime EMITT’in de adapte olması gerekiyordu. Bu yüzden içeriğin zenginleşmesi sağlandı. Burası satıcının ve alıcının buluşma noktası ve önemi giderek daha da artacak.

 
Kadir Topbaş – İBB Başkanı

Farklılıklarının ön plana çıkaran destinasyonlar başarılı olur. Bir destinasyonun gelişmesi, aynı zamanda ülkenin gelişmesi anlamına geliyor. Belediye olarak sektöre her zaman destek oluyor, birlikte hareket ediyoruz. İstanbul bu yıl 10 milyon rakamına ulaştı, amacımız bunu daha da artırmak. Özellikle kongre turizmine ağırlık veriyoruz. İstanbul, 2010 yılında 500 kongre ile dünyada en çok kongre düzenlenen 7’nci kent oldu. 

Üçüncü havalimanının yapılacağı bölgeye 2,5 milyon m2’lik bir alana yayılan kongre ve fuar kampüsü yapacağız. Bu, İstanbul’un rekabet gücünü daha da artıracak.

 
Ömer Çelik – Kültür ve Turizm Bakanı

Türkiye 2002 yılından bu yana hem turizm, hem de ekonomide büyük ilerlemeler kaydetti. Turizmdeki büyüme, sadece turizmin kendi dinamikleri ile açıklanamaz. 11 yılda Türkiye’de sessiz bir devrim yaşandı. Güvenlik sorunu ortadan kalktı. Türkiye’nin hikayesi, güçlü demokrasi, büyüyen ekonomi ve aktif diplomasi ile gelişti.
Türkiye hem Avrupa’nın bir parçası, hem Asya’nın, hem Ortadoğu’nun hem de Akdeniz’in. Bunu tüm dünyaya anlatan bir tanıtım stratejisi izleyeceğiz. Turizm sadece turizm değil, aynı zamanda bir kent, ülke ve diplomasi meselesidir. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2013 yılı dördüncü çeyrek turizm istatistiklerine ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Çelik, "Bugün de Türkiye'nin turizm verileri açıklandı. Türkiye'nin hem turizm gelirleri hem de Türkiye'ye gelen turist sayısı dünya çapında rekorlar kırmaya devam ediyor" dedi.

Hüseyin Avni Mutlu – İstanbul Valisi

EMITT dünyanın en önemli fuarlarından biri haline geldi. Böyle bir fuara ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Turizm barışa da hizmet ediyor ve İstanbul bu sektörün en önemli merkezlerinden biri.  2014 yılında yeni rekorlara imza atmayı hedefliyoruz.
 





Bu Haber 29.01.2014 - 11:47:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Antalyalı 31.01.2014 - 09:34

    Adana valisi de renk katmıştır ...

  • Coş Çelik Avni Mutlu 30.01.2014 - 01:02

    Emitt 2014 açılışını yapan kadroya bakılırsa ...Turizmcilerin kesinlikle bu sene işi çok zor olacak .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.