Emeklilere devlet destekli tatil imkanı geliyor

Emeklilere devlet destekli tatil imkanı geliyor
Emeklilere turizm sezonu dışında devlet destekli tatil imkanı sağlanması gündeme geldi. Konuyla ilgili Kültüre ve Turizm Bakanlığı'nın çalışma başlattığı belirtilirken, uygulamanın iç turizmi canlandırarak Rusya'daki krizin Türkiye üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacağı ifade edildi.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre; emeklinin eğlence ve kültür için yaptığı harcamalar bütçesinin sadece yüzde 2.9'u kadar. Bir başka ifadeyle, tatil ve eğlence harması lükse kaçıyor. Tatile para ayıramayan emeklilere ucuz tatil imkanı için düğmeye basıldı. Kamuya ait sosyal tesislerden memur emeklilerinin yanı sıra SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de yararlanabilmesi düşünülüyor. Düzenleme hayata geçerse, emekliler uygun fiyata tatil yapabilecek. Bu konuda turizmcilerin de devreye girmesi bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu konuda bir çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında turizmcilerin emeklilere özel tatil paketleri hazırlaması bekleniyor. Özellikle turizm sezonu dışında yani otellerin doluluk oranının az olduğu sezon başı ve sonunda emeklilere devlet destekli tatil imkanı sağlanması planlanıyor. Avrupalı emekliler Türkiye'de 5 yıldızlı otellere rahatça gelirken, kendilerinin tatile para ayıramadıklarını belirten emekliler, "Bu durumdan turizmciler de kazançlı çıkar" diyor.

Son dönemde çevre ülkelerde yaşanan istikrarsızlık, özellikle Rusya'daki kriz nedeniyle turist sayısında düşüş bekleniyor. Bu nedenle emeklilere devlet destekli tatil paketlerinin hazırlanmasının hem iç turizmi canlandıracağı hem de sektöre zor günlerde cansuyu olacağı belirtildi. 10.5 milyon emeklinin yüzde 30'unun dahi bu imkandan faydalanmasının hem turizme hem de istihdama nefes aldıracağı ifade edildi. Otellerin de bu konuda destek olması bekleniyor. (Posta Gazetesi)



Bu Haber 06.03.2015 - 11:14:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.