Emeklilere 650 liraya 5 yıldızlı tatil

Emeklilere 650 liraya 5 yıldızlı tatil
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından daha önce başlatılan emeklilere tatil olanağı çalışması, Türkiye Emekliler Derneği tarafından yaz dönemine de yayılıyor. Emekliler, Alanya ve Dalyan'da bulunan iki beş yıldızlı otelde 650 liraya tatil yapabilecek.



Bir süredir Türkiye'deki emeklilerin de kolay tatil yapabilmeleri için çalışmalar yürütülüyor. Özellikle 2016'da turizm sektöründe yaşanan sıkıntılardan sonra değişik formüller konuşulmuştu. Sabah gazetesinden Faruk Erdem'in haberine göre, eylülden sonra otellerin tahsis edilmesi ya da kamu tesislerinin emeklilere açılması bunlardan ikisiydi. Bu formüllerin bir kısmı hayata geçirilirken bir kısmı için de hazırlıklar sürüyor.

MÜEZZİNOĞLU DÖNEMİNDE BAŞLATILMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önceki Bakan Mehmet Müezzinoğlu döneminde "1 milyon emekliye tatil" projesi başlatmıştı.

Bakan Müezzinoğlu, turizm sektörü temsilcileri ve THY yetkilileri ile görüşmelerin sürdüğünü açıklamıştı. Bu projeye göre Ege ve Akdeniz'deki 5 yıldızlı otellerde ekim-mart döneminde 10'ar günlük paketler halinde 1 milyon emeklinin tatil yapması sağlanacak. Ayrıca THY'nin indirimli biletleri ile de ulaşım kolaylaşacak. Çalışma tamamlandığında emekliler hesaplı rakamlarla tatil imkânına kavuşacak.

Bu projenin dışında Türkiye Emekliler Derneği de bir çalışma başlattı. Dernek üyelerine sayı sınırı olmaksızın 4 gece 5 günlük paketler halinde tatil imkânı hazırladı. Dernek kış aylarında 5 taksitle uçak parası da dahil 555 liraya tatil imkânı sunmuştu. Şimdi yaz projesi de devreye girdi.

YAZ TATİLİ 650 LİRA

Türkiye Emekliler Derneği Projeler Grup Başkanı Emin Tangören'in verdiği bilgiye göre yaz kampanyasında 650 liraya Alanya'da 4 gece 5 gün, Dalyan'da ise 3 gece 4 gün tatil imkanı sunuluyor. İkisi de 5 yıldızlı olan otellerde emekliler her şey dahil hizmet alıyor. İsteyene 5 taksit imkanı da sunuluyor ve aylık 130 lira ödeniyor. Çalışma Bakanlığı'nın projesi yürürlüğe girdiğinde bu rakamların çok daha aşağı çekilmesi de mümkün olabilecek. Yine dernek üyeleri bu oteller dışında bir tatil seçeneğinden faydalanmak isterlerse bu kez yüzde 30 indirim imkanından da yararlanıyor. Bunun için derneğin sitesini ziyaret etmek yeterli.


Bu Haber 02.09.2017 - 11:06:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.