Elektrik kesintisi turistleri ve turizmcileri isyan ettirdi

Elektrik kesintisi turistleri ve turizmcileri isyan ettirdi
Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde enerji nakil hatlarındaki yenileme çalışmaları nedeniyle kesilen elektrikler turistleri ve turizmcileri isyan ettirdi.


Sözcü'nün haberine göre, her gün 09.00-18.00 saatleri arasında uygulanan elektrik kesintisi ile 5 yıldızlı tesislerde kalan turistler zor durumda kaldı. Jeneratörler devreye sokulurken, klima ve bazı elektrikle çalışan sistemler devre dışı bırakılınca otel çalışanları ile turistler arasında tartışmalar oldu.

Pygale Otel, Kuştur Tatil Köyü, Tusan Otel, Pine Bay Hotel ile Adaland Su Parkı’nın bulunduğu bölgeye enerji sağlayan hattın kış aylarında değiştirilmemesine tepki gösteren turizmciler elektrik dağıtım şirketi AYDEM’in turizme zarar verdiğini öne sürdü. Turizmciler, zararlarının tazmini konusunda girişimde bulunduklarına söyledi. Pygale Otel Genel Müdürü Ufuk Söylemez, tatile gelen turistin mazeret kabul etmediğini belirterek, şöyle dedi:

“Geçtiğimiz hafta içerisinde çalışmalar başladı. Hafta sonu hariç her gün saat 09.00-18.00 saatleri arasında elektrikler kesiliyor. Hafta sonuna kadar bu kesintilerin süreceği açıklandı. Bu çalışma turizm için büyük bir kayıp. Daha önce bu çalışma yapılabilirdi. Sezona girdiğimiz, özellikle sessizlik tercih eden turistlerin geldiği bir dönemde otellerde jeneratörler çalıştırılıyor. Konuklarımız sesten şikayetçi oluyor. ‘Tatile, kafamı dinlemeye geldim. Senin elektrik kesintinden bana ne’ diyor. Elektriklerin devamlı gidip gelmesi nedeniyle elektronik aletlerimiz de zarar görüyor. AYDEM neden kış ayları boyunca bunu çalışmayı yapmadı anlamış değiliz.”

İsminin açıklanmasını istemeyen bir AYDEM yetkilisi ise, bölgedeki enerji nakil hatlarının yenilendiğini ve bu değişiklik ile gelecek arızaların genel kesinti yerine lokal kesinti ile giderilebileceğini söyledi.



Bu Haber 20.05.2015 - 09:19:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.