Dünya Turizm Birliği kuruldu

Dünya Turizm Birliği kuruldu
Çin'in Sıçuan eyaletinin Çıngdu kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (BMDTÖ) 22. genel kurulunda, yeni bir küresel turizm örgütünün de kuruluşu ilan edildi.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Çin'de toplanan BMDTÖ'nün 22. genel kurulunda yeni bir turizm örgütünün kurulduğu da duyuruldu. Birliğin kurucu üyeleri arasında, BMDTÖ Başkanı Taleb Rifai, BMDTÖ, Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi (WTTC) ve ABD Tur Operatörleri Birliği (USTOA) gibi kurumlar yer alıyor. Birliğin kurucusu ise Çin Ulusal Turizm İdaresi Başkanı Li Jinzao.

BMDTÖ'nün genel kurulu öncesi düzenlenen gala yemeğinde bir konuşma yapan Li Jinzao, ''Bugün dünya turizm sektöründe tarihi bir gün. Dünyanın 100 ülkesinden Çıngdu'ya gelen delegeler, Dünya Turizm Birliği'nin (World Tourism Alliance) doğumuna tanıklık ediyor. Şunu açıkça belirtiyorum: WTA, hükümet dışı, kar amacı gütmeyen, geniş kapsamlı bir uluslararsı turizm örgütü.'' dedi.

Turizmin istihdama, küresel ekonomiye, barışa ve yoksulluğun azaltılmasına hizmet eden bir sektör olduğunu kaydeden Jinzao, ''2016'da 1.2 milyar uluslararası seyahat yapıldı, yaklaşık 1.2 trilyon dolar turizm harcaması yapıldı. Gelirlerin yüzde 10.2'si seyahat gelirlerinden elde edildi. İstihdama katkısı ise yüzde 9.6'nın üzerinde. Toplam yatırımların yüzde 4.4'ü turizm sektöründe.'' dedi.





Bu Haber 13.09.2017 - 14:08:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.