Dünya Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyı böyle gördü

Dünya Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyı böyle gördü
Türkiye, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 36 kişinin hayatını kaybettiği, 147 kişinin ise yaralandığı saldırılarla sarsılırken, dünya basını da kanlı saldırıyı "flaş gelişme" olarak duyurdu.


İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırılar, dünya basınında da büyük yankı buldu. İşte uluslararası medyanın geçtiği haberler:

BBC: İstanbul'daki Atatürk Uluslararası Havalimanı'daki silahlı ve bombalı saldırılarda en az 36 kişinin öldüğü bildirildi. Atatürk Havalimanı'ndaki BBC muhabiri Mark Lowen, bunun, büyük ve koordineli bir saldırı gibi göründüğünü aktardı.

BBC muhabiri Lowen, Atatürk Havalimanı'nın uzun süredir savunmasız bir hedef olarak görüldüğünü belirtti. Lowen, terminal girişlerinde X-ray tarayıcılarının bulunduğunu ancak araçlar için yapılan güvenlik önlemlerinin sınırlı olduğunu bildirdi.

CNN: İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda en az 36 kişinin hayatını kaybetti. Saldırılarda iki intihar bombacısı öldü.

REUTERS: Türk polisi İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nı tahliye ediyor. Reuters'a konuşan bir emniyet yetkilisi, intihar bombacılarının terminal girişinde kendilerini patlatmalarının ardından havalimanının boşaltılmaya başlandığını belirtti.

The Guardian: İstanbul bir kez daha terörle sardıldı. 36 kişinin hayatını kaybettiği, 147 kişinin ise yaralandığı Atatürk Havalimanı saldırısı, zaten diken üzerinde olan Türkiye halkını yasa boğdu. Saldırılarda yabancı turistlerin de hayatını kaybettiği belirtiliyor.

AFP: İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki intihar saldırısında en az 36 kişi öldü. Türkiye'deki eylem, Mart ayında Brüksel'deki havalimanı ve bir metro istasyonunun hedef alındığı koordineli intihar saldırılarının ardından geldi.

Russia Today: Avrupa'nın en büyük üçüncü, İstanbul'un ise en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı'nın Dış Hatlar Terminali'nde gerçekleşen saldırıda 30'dan fazla kişi hayatını kaybetti, 140 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin arasında turistler de bulunuyor.

Sputnik: IŞİD bu kez de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saldırdı. Saldırılarda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı. Saldırının gerçekleştirildiği nokta, hedefin yalnızca Türk vatandaşları değil, yabancı turistler de olduğunu gösteriyor.

Deutsche Welle: 'Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı' başlığıyla sunduğu haberde, üç canlı bombanın kendini havaya uçurduğunu belirtti.

Bild Online:
Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı

Zeit Online: İki saldırgan Atatürk Havalimanı'nda kendisini patlattı. Çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Spiegel Online: En az iki patlama meydana geldi: Türk yetkililere göre, patlamaların ardında iki canlı bomba bulunuyor.

Le Matin: Üç intihar bombacısı: İntihar saldırısı İstanbul uluslararası havalimanında yaşandı. Saldırıdan sonra İstanbul hava limanı askıya alındı. Olayı henüz üstlenen olmadı.




Bu Haber 29.06.2016 - 09:22:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.