DSC Management, Çin pazarına Aristo ile girdi

DSC Management, Çin pazarına Aristo ile girdi
Antalya’da 6 yıldır faaaliyet gösteren Sefa Altınay’ın sahibi olduğu DSC Management, Çin pazarına Aristo ile birlikte giriş yaptı.


Eda Özsoy – Turizm Güncel 

Çin pazarının en eski oyuncusu Aristo Tours ile DSC Management arasındaki işbirliği anlaşması 1 Eylül tarihi itibariyle başladı. Buna göre Aristo’nun Türkiye operasyonlarını DSC Management yürütecek. 
Konuyla ilgili Turizm Güncel’e bilgi veren DSC Area Manager / İstanbul Tarık Haskan ve Mustafa Kartopu şunları söyledi; 

32 YABANCI TUR OPERATÖRÜNE HİZMET VERİYORUZ

DSC Antalya’da 6 yıldır faaliyet gösteren bir acentedir... 32 tane hizmet verdiği yabancı tur operatörü vardır. Genellikle kültür ve doğa turizmi üzerine Anadolu turları yapar. Spor, kültür ve yürüyüş turları üzerinde yoğunlaşmış bir acentedir. Kültür turizminde Almanya ve Avusturya’nın önde gelen firmalarıyla çalışıyoruz. TUI’nin Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki bütün yürüyüş turlarını biz yapıyoruz. Aristo’nun Çin deneyimlerinden yararlanmak ve yeni bir sinerji oluşturmak için böyle bir işbirliği içine girdik. 

ÇİN’DE FAALİYET GÖSTEREN İLK ACENTE

Aristo Tours’un Çin pazarına girişi 1997 yılıdır. Aristo, Çin’de ticarete atılan ilk firma ve seyahat acentesidir. 17 yıl boyunca Çin’de kendini kabul ettirmiştir. Çin devletinin bildiği bir firma haline gelmiştir. 
Çin pazarı her geçen gün gelişiyor, büyüyor. Grup seyahatlerinin yanında bireysel seyahatler de artıyor.. Artık Aristo operasyonel  işlerle uğraşmayıp, o dev pazardan nasıl pay alırım üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Biz müşteriye sahip çıkmaya, oradaki ofislerimizi aktif hale getirmeye devam edelim,  Türkiye operasyonunu  başka bir şirket yapsın arayışı içine girdik. Yani bir outsourcing işine girdik. DSC’nin uygun bir partner olduğuna karar verdik. Dolayısıyla böyle bir anlaşmaya varıldı.

SADECE OPERASYON HİZMETLERİNİ ALACAĞIZ

Aristo, Çin’deki satış ofisleriyle bu pazarda faaliyetlerine devam edecek. Giderek artan bir hızla faaliyetlerine devam edecek, çünkü operasyon yükü üzerinden kalkmış olacak. DSC, 33. tur operatörü olarak Aristo ile anlaşma yapmış oldu. Aristo kapanmış değil, sadece operasyon hizmetlerini DSC’den alacak. 

ÇİNLİ TURİSTLERİ AVRUPA’YA GÖTÜREBİLİRİZ

Bu konsantrasyon meselesidir.  Aristo, yurtdışı pazarlama ve yeni müşteri yaratma potansiyeline yoğunlaşacak. DSC de var olan tecrübesini  Aristo’ya Avrupa’ya da taşımak anlamında kullanacak. 10 saatlik bir uçuşla Türkiye’ye gelen turistlere yönelik,  Avrupa’da da turlar düzenleyebiliriz. Böyle bir güç birliği pastayı kendiliğinden genişletecektir. 

İKİ YILDA 50 BİN ÇİNLİ TURİST HEDEFLİYORUZ

Aristo’nun bir yılda Çin’den getirdiği yolcu sayısı 18 bin civarında. Resmi rakamlara göre Çin’den Türkiye’ye gelenlerin sayısı son 5 yıldan bu yana yaklaşık 100 bin kişidir. Bunun içinde öğrenci, işadamları var.Yaklaşık 65 bin civarında Çinli turistin olduğu tahmin ediliyor. 
 Bu birleşme ve güç birliğiyle 2015 yılı şubatından başlayarak 20 bin Çinli turist getirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki iki yıl içinde yıllık hem Uzakdoğu hem de Avrupa pazarı olarak 50 bin yolcu getirme hedefimiz var. Çin pazarı her türlü gelişmeye müsait bir Pazar.. Bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. 
 


Bu Haber 17.09.2014 - 11:39:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ethem SAHIN 19.09.2014 - 06:21

    Sefa Bey ve ekibine hayırlı olmasını diliyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.