Dorak Holding için alınan 10 milyonluk haciz kaldırıldı

Dorak Holding için alınan 10 milyonluk haciz kaldırıldı
Kırcılar Deri tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Dorak Holding'in bir iştiraki olan Tan Turizm aleyhine 9 milyon 490 bin liralk ihtiyati haciz konduğu açıklanmıştı. Olayın üzerinden 13 gün geçtikten sonra, Dorak Holding'ten de bir açıklama geldi. Açıklamada, "Dorak Holding aleyhine alınan 'haciz kararı' yapılan itirazı değerlendiren mahkeme tarafından kaldırıldı. Geçtiğimiz hafta alınan ve kamuoyuna da yansıyan olaydan sonra başlatılan hukuk mücadelesi, Dorak Holding ve Tan Turizm lehine sonuçlandı." ifadesi kullanıldı.


Her iki şirket adına, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılan açıklamada “Kırcılar Turizm Tekstil San Tic. A.Ş ve Kırcılar Deri ve Kürk ve Giyim Sanayi A.Ş. tarafından, Dorak Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları Holding A.Ş. Ve Holding bünyesinde yer alan Tan Turizm Havayolu Taş. Bilg. Elek. San. Ve Tic. A.Ş. aleyhine hiçbir borcu bulunmadığı halde tamamen yetkisiz bir mahkeme olan İskenderun 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2015/84 D.İş Sayılı dosyasından haksız ve hukuka aykırı bir şekilde ihtiyati haciz kararı alınmıştır. Şirketlerin hiçbir merkez ve şubesi bulunmayan dolayısıyla yetkili olmayan bu mahkeme tarafından verilen haksız ve hukuka aykırı ihtiyati haciz kararı yapılan usulsüz işlem nazara alınarak yine aynı mahkeme tarafından 22.07.2015 tarihli kararı ile kaldırılmıştır.” denildi.

Alınan haksız karar neticesinde bazı basın kuruluşlarında şirketin ticari itibarını zedelemeye yönelik olarak asılsız haberlerin yayınlandığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

“Bu haberler neticesinde şirket maddi ve manevi olarak zarar görmüştür. Kaldı ki; Kırcılar Turizm Tekstil San Tic. A.Ş ve Kırcılar Deri ve Kürk ve Giyim Sanayi A.Ş.'ne hiçbir borcumuz olmadığı gibi kendilerinden alacağımız bulunmaktadır. Konuyla ilgili hukuki süreç şirketimiz tarafından başlatılmış olup borcun tahsili için icra takibi de başlatılmıştır. Ayrıca şirketin itibarını zedelemeye ve zarar vermeye yönelik olarak tüm bu davranışlarından ötürü ilgili şirket aleyhine savcılık şikâyeti, maddi, manevi tazminat davaları da derhal açılacaktır. Açıkladığımız nedenlerden ötürü basın kuruluşlarında yer alan haberlerin nazara alınmaması gerektiği hususunu kamuoyuna duyururuz.”


Bu Haber 24.07.2015 - 09:39:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.