Dolar, büyük projeleri etkileyecek mi?

Dolar, büyük projeleri etkileyecek mi?
Ekonomist Mustafa Sönmez'in yaptığı açıklamaya göre; üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı gibi büyük projeler dolardaki büyük artış sebebiyle sekteye uğrayabilir.


Sönmez'in değerlendirmesine göre; dolarda yaşanan hızlı tırmanış, Türkiye'de başlatılan mega projeleri ve konut sektörünü vurabilir. Sönmez; yatırım kaynaklarının, makine, techizat, iş makinelerinin ithalat ile karşılanması sebebiyle maliyette ciddi yükselişler olacağını ve bu projelerin tekrar gözden geçirilmesi veya vazgeçilmesi gerekebileceğini ifade etti. Projelerin başlangıcında doların 1.80 lira olduğunu; ancak bugün yüzde 40'a yakın oranda artışla 2.5 lirayı aştığını söyleyen Sönmez, ithalata dayalı yatırımların bu durumdan büyük ölçüde etkileneceğini belirtti.

DAVUTOĞLU: 'AVRO BAZINDA PLANLAMA YAPILDIĞINDAN BİR SORUN YAŞANMAYACAK'

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise 3. Havalimanı inşaatında incelemeler gerçekleştirdikten sonra yaptığı açıklamada; "Bunu da içeride ele aldık. Böyle bir gözden geçirmeye ihtiyaç yok. Bütün planlamalar Avro bazında yapıldı. Avro bazında bir kayıp ya da yeniden değerlendirme söz konusu değil. Ben firmalara detaylı olarak bu 3 bin aracın nasıl temin edildiğini ve herhangi bir sıkıntı olup olmadığını sordum. Firmalarımız herhangi bir sıkıntı olmadığını, finansman açısından da sıkıntı olmadığın ifade ettiler" şeklinde bilgi verdi. 





Bu Haber 14.02.2015 - 09:58:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.