Dolar anavatanına mı dönecek?

Dolar anavatanına mı dönecek?
Fed tutanaklarının da desteğiyle geçen hafta 2,57'nin altına inen dolar yeniden 2,59'un üzerine çıktı.


Habertürk Gazetesi'ninin haberine göre, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin ABD Baş Ekonomisti Beth Ann Bovino, Mart ayındaki düşüşün ardından istihdam artışlarında toparlanma olduğunu ve fiyatların bir miktar ısındığını ifade etti. Durumun bu şekilde devam etmesi halinde, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül'de faiz artırımı yapabileceğini düşündüklerini vurguladı. Bununla birlikte Bovino, Fed'in faiz artırım hızını yavaş tutmasının muhtemel olduğunu da vurguladı.

Fed'in faiz artırımlarına başlamasının Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışına neden olacağı beklentisi, uzun zamandır piyasaları tedirgin ediyor. ABD'nin faiz artırması halinde paranın "anavatanına" döneceği beklentisi dolarda sert fiyat hareketlerine neden oluyor.

Bir önceki hafta Cuma günü 2.70'li seviyelerde seyreden ve geçen haftayı dolar karşısında yüzde 4'ün üzerinde değer kazancına denk gelen 3.5 yılın en yüksek haftalık değer kazancı ile tamamlayan TL,  dün akşam saatlerinde 2.5850 civarındaydı.



Bu Haber 22.05.2015 - 09:46:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.