Doğu ve güneydoğudaki turizm yatırımlarına teşvik vereceğiz

Doğu ve güneydoğudaki turizm yatırımlarına teşvik vereceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, doğu ve güneydoğu illerinde tuizm yatırımı yapanlara teşvik verileceğini açıkladı.


Sabah'tan Yelda Gökağ'ın haberine göre kalkınma programlarında Doğu ve Güneydoğu illerini öncelikli teşvik bölgeleri olarak belirleyen hükümet, bölgeye yapılacak turizm yatırımlarında da teşvike hazırlanıyor.



Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bölgelerin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak üzere turizm çalıştayları düzenlediklerini açıkladı. Bu çerçevede hafta sonu Urfa’da bir çalıştay gerçekleştireceklerini ifade eden Kurtulmu, Yatırım yapmayı planlayan herkese teşvik sağlanması noktasında kapılarının açık olduğunu söyledi.

''YETER Kİ GELSİNLER...''

Çalıştaylar vasıtasıyla bölgeye olan ilginin ciddi şekilde artacağını beliten Numan Kurtulmuş, ''Altyapıyı güçlendirmekle ilgili güzel teşviklerimiz var. Yeter ki yatırım yapacak insanlar ortaya çıksın. Biz de onlara her türlü teşviki, her desteği vermeye hazırız.” dedi.

''BÖLGEDE MUAZZAM BİR HAREKETLİLİK VAR''

Bölgeye giden yerli ve İranlı turist sayısında artış olduğuna dikkat çeken Bakan Kurtulmuş, ''Doğu ve Güneydoğu'da muazzam bir hareketlenme var. İranlı ve yerli turistte ciddi artış var. Midyat, Van, Şanlıurfa hareketliliğin yaşandığı yerler. Ben de bu hafta sonu Mardin ve Urfa’da olacağım." ifadelerini kyllandı.



Bu Haber 12.04.2018 - 09:31:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.