Doğal afetler mücbir sebep sayılacak, oteller vatandaşa para iadesi yapacak

Doğal afetler mücbir sebep sayılacak, oteller vatandaşa para iadesi yapacak
Bodrum’daki deprem ve İstanbul’da 9 gün arayla yaşanan sel ve dolu nedeniyle tatilini yarım bırakmak ya da geç başlatmak zorunda kalanlar gitmedikleri günün parasını geri alabilecek...



Bodrum’da yaşanan deprem ile İstanbul’da meydana gelen sel ve dolu, tatilciyi de mağdur etti. Pek çok tatilci, önceden parasını ödediği tatilini, doğal afetler nedeniyle ya yarım bıraktı ya da geç başlattı. Ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle uçaklar acil iniş yaparken, pek çok sefer iptal edildi. Yaşanan bu olaylar nedeniyle kimi vatandaşlar tatillerini iptal ederken, kimisi de erken sonlandırdı. Bazı vatandaşlar da tatillerine birkaç günlük gecikmeyle başladı.  Tatilciler ile oteller bu konuda tartışma yaşarken, tüketici hakem heyetlerine son dönemde bu yönde başvurular arttı.

'DEPREM VE DOLU MÜCBİR SEBEP, ÜCRET İADESİ YAPILMALI'

Gazete Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, konuya yönelik 2015 yılında yayımlanan Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliği’ne göre, artık “mücbir sebep” hallerinde ücret iadesinin yapılması gerektiğine dikkat çekerek deprem ve dolunun da mücbir sebep kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yetkililer, tüketicinin, mücbir sebep nedeniyle tatili eksik yaptığı günlerin parasını da iade alabileceğine işaret etti.

Yönetmeliğe göre, mücbir sebep nedeniyle fesih bildiriminde bulunanlara ödemiş olduğu bedel iade edilecek. Ancak, ödenmesi zorunlu vergi gibi masraflar geri alınamayacak.

VATANDAŞLAR OTELLERLE SORUN YAŞIYOR

Öte yandan, tatil ücretlerini ödeyen vatandaşların ücretlerin iadesi konusunda otellerle sorun yaşadığı ortaya çıktı. Vatandaşın yaşadığı mağduriyet, tüketici hakem heyetlerine de yansıdı. Pek çok vatandaşın, son dönemde özellikle Bodrum’daki deprem kaynaklı ücret iadeleri nedeniyle tüketici hakem heyetlerine başvurduğu öğrenildi.


Bu Haber 08.08.2017 - 10:54:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.