Dinler ile Çilsal arasındaki polemikte yeni gelişme: Suç duyurusunda...

Dinler ile Çilsal arasındaki polemikte yeni gelişme: Suç duyurusunda...
Geçtiğimiz günlerde Dinler Hotels Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Dinler'in Anı Tur'a yönelttiği suçlamalara Anı Tur yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal'dan yanıt geldi. Çilsal açıklamasında, Yakup Dinler'in açıklamasının kendi otellerine tanınmasını istediği haksız imtiyazın verilmemesinden kaynaklandığı savunuldu.


Kapadokya Turistik Otelciler Birliği (KAPTİD) Başkanı ve Dinler Hotels Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Dinler ile Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal arasındaki polemikte yeni gelişme yaşandı. Veli Çilsal, yaptığı bir açıklamayla Yakup Dinler'in iddialarına yanıt verdi. Dinler'in açıklaması için ''haksız, mesnetsiz ve kötü niyetli'' diyen Çilsal, konuyla lgili olarak suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Dinler Hotels Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, Anı Tur'un kendilerine ait otellerin isimlerini kullanarak Kapadokya turu sattığını, tur esnasında ise yolcuları Niğde vb yerlerdeki otellere yerleştirdiğini açıklamıştı. Dinler, bu nedenle müşterilerle karşı karşıya geldiklerini belirterek Anı Tur'u Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne şikayet etmişti. ''Bir kereden bir şey olmaz - Amma da taktın ha - Gelin Veli Çilsal ile bir yemek yiyin bu işi düzeltin” tarzı yaklaşımların, usulsüzlük yapanlara cesaret verdiğini dile getiren Dinler, “Yapanın yanına kar kalıyor. Onlar da zaten bundan cesaret alıyor. Birilerinin çıkıp etik kurallarını onlara hatırlatması gerekiyor. TÜRSAB da konuya duyarsız kalarak ve yaptırım uygulamayarak Anı Tur gibi firmalara doğrudan cesaret vermiş oluyor.'' demişti.



ANI TUR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Dinler'in açıklamasının üzerinden 14 gün geçtikten sonra, Veli Çilsal'dan konuya ilişkin açıklama geldi. İddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğu belirtilen açıklamada, olayın arkasında Dinler Hotels'e ayrıcalık tanınmamasının bulunduğu iddia edildi.

Veli Çilsal imzası ile Anı Tur tarafından yapılan açıklama şöyle:

''ASILSIZ MESNETSİZ SUÇLAMALAR''

''Firmamız hakkında bir kısım internet sitelerinde yayımlanan “TURSAB Anıtur’u Neden Koruyor?” başlıklı yazıda, Dinler Hotel/Yakup Dinler tarafından şirketimize yönelik olarak; Müşteriye haber verilmeden bölge ve otel değiştirmenin alışkanlık haline getirildiği, kontenjanı olmadığı halde Dinler Otel’den satış yapıldığı, Dinler Otel ismi kullanarak misafirin mağdur edildiği, Ürgüp adına yapılan satışların sonradan Niğde ve Kayseri’ye çevrildiği yönünde asılsız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunulmuştur. Adı geçen kişi, benzer iddialarla bir misafirimizin yaşadıklarını dile getirmek suretiyle TURSAB nezdinde de şikayetçi olmuştur.

Firmamız otuz yılı aşkın süredir binlerce misafirini, “Kültür Turları” kapsamında ülkemizin tüm bölgelerinde gezdirmektedir. Kapadokya bölgesi de yaz/kış,  hafta içi hafta sonu demeden 12 ay süreyle tur düzenlediğimiz bir bölgedir. Binlerce misafir, firmamız vasıtasıyla “Kapadokya Turu”na katılmış, bölgeyi gezmiş, tanımış ve bölge ekonomisine ciddi katkı sağlamıştır ve bundan sonrada Allah’ın izniyle sağlayacaktır.

''MİSAFİR OTELDE KONAKLADI''

Anı Tur, Türkiye’de “Kültür Turları”nda en fazla misafir gezdiren firmaların başında gelmektedir. Bölgede konaklama yaptığımız oteller arasında, firmamız hakkında isnatlarda bulunan Dinler Otel de bulunmaktadır. Bayram gibi bazı özel dönemlerde, Nevşehir ve ilçelerinde bulunan otelleri doldurduktan sonra, yine Kapadokya turlarımızda bölgede bulunan Kayseri, Niğde, Aksaray illerindeki otellerde de misafirlerimizin tercihine göre konaklama imkanı sağlanmaktadır.
Dinler Otel’in, anlaşması olmadığı halde bilgileri dışında odalarının satıldığı, misafirin tercihi dışında başka bölgelere ve otellere yönlendirildiği, isimleri kullanılarak misafirlerin mağdur edildiği yönündeki iddiaların dayanağı olarak gösterilen olayın aslı, iddia edildiği gibi değildir. Yakup Dinler’in ithamları üzerine yaptığımız araştırmalarda, mağdur edildiği iddia edilen misafirimiz adına, iddia edilenin aksine bizzat Yakup Dinler’in Ürgüp’de bulunan “Dinler Hotels” isimli otelinde rezervasyon yaptırıldığı, otelin bu rezervasyonu konfirme ettiği, onayladığı, misafirimizin, bu otelde konakladığı, Yakup Dinler’e ait bu otele ödeme yapıldığı, misafirimizin, firmamızdan almış olduğu hizmetten memnun kaldığı, hatta sadık müşteri profilimize uygun davranarak aynı sezonda acentamızdan başka bir tur daha satın aldığı, anlaşılmıştır.

O halde “ismimizi kullanarak, müşterileri mağdur ediyor” iddiasında bulunan Yakup Dinler, bu asılsız ithamları ile ne yapmaya çalışmaktadır?

''HAKSIZ İMTİYAZ BEKLENTİSİ''

Dinler Hoteller adına yapılan bu açıklamalar, Yakup Dinler’in şahsi görevlerinden dolayı otellerine tanınmasını istediği haksız imtiyaz beklentilerinin karşılanmamasından kaynaklı, gerçek dışı ve firmamızı karalamaya yönelik ithamlardır. İftiharla belirtmek isteriz ki Yakup Dinler’in yanıltıldığını, mağdur edildiğini dile getirdiği misafirimiz, firmamızdan aldığı hizmetten memnuniyetini ve teşekkürlerini iletmiş, firmamızın müşteri memnuniyetini sağladığının ve sadık müşteri profili oluşturduğunun bir göstergesi olacak şekilde, , iddia edilen olaydan sonra,  hem de aynı yıl içinde ve aynı bölge için firmamızdan yeniden hizmet satın almıştır.

TÜRSAB'a da konuya ilişkin yapılan şikayet üzerine verilen cevabımızda da benzer şekilde açıklamalar yapılmış ve bu açıklamaları teyit eden belge ve misafirin konakladığı gösterir kayıtlar eklenmiştir.  Basın duyurusunda ise misafirin kişisel bilgilerinin açıklanmaması yönünden eklenmemiştir.

''DEVLET BÜYÜKLERİNİ DE YANLIŞ BİLGİLENDİRDİ''

Turizm sektörünün içinde bulunduğu bu zor süreçte, bölgenin otellerinden restoranlarına, çarşılarından mola tesislerine kadar ciddi bir ekonomik değer katan firmamız hakkında Yakup Dinler, yakışıksız ve art niyetli bir tavırla, Sn. Ürgüp Belediye Başkanımız ve Nevşehir Milletvekilimizi de firmamıza karşı yanlış bilgilendirmiştir. Devlet büyüklerimizin, bu haksız ithamlarla firmamızı yanlış tanıması, bizleri derinden üzmüştür. Ancak, Kapadokya bölgesine ve insanına olan ilgimiz, saygımız ve desteğimiz kesintisiz bir şekilde devam edecektir.

''SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ''

Bu bağlamda Yakup Dinler’i firmamız hakkındaki iddialarının gerçek dışı olduğunu, kendisini kınadığımızı, bu tatsız saldırılarınve haddini aşan söylemlerin devam ettirilmesi halinde, gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağını, manevi ve maddi tazminat davaları açılması yanı sıra, hakkında savcılık nezdinde suç duyurusunda bulunulacağını.'' basın ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.''



Bu Haber 21.09.2017 - 10:44:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.