Dimitri Medvedev: Rus turist Kırım'dan memnun dönmüyor

Dimitri Medvedev: Rus turist Kırım'dan memnun dönmüyor
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Kırım turizminde 'kalite yetersizliğine' dikkat çekti.


Haberrus.com'da yer alan habere göre Medvedev, Kırım'daki turizm hizmet kalitesinin yükseltilmesi çağrısında bulundu. Kırım'a giden bazı tanıdıklarının memnuniyetsiz döndüğünü ifade eden Medvedev, "Saklamadan söylüyorum, kaliteye yoğunlaşmak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan yardımcılarıyla buluşmasında konuşan Medvedev, “Uluslararası standartlarda olması gerektiğini söylemiyorum, ama Rusya’daki kadar bile kalite yok.” eleştirisinde bulundu.

Kırım’da servis kalitelerinin yükseltilmesi gerektiğini belirten Başbakan, Kırım çevresi bölgelerinin de desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Tatil yapmak için Kırım’da çok mekan var, ama şunu itiraf etmek lazım; Ukrayna Kırım’ı zamanında çok kötü standartlarda kalmış hepsi. Orada normal tatil mekanlarının oluşması için çalışmalar yapılmalı.” önerisinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Dmitri Kozak ise, Kırım’a yönelik otel rezervasyonlarının geçen yıla oranla yüzde 20’nin üzerinde arttığına işaret ederek, "Rusya’nın 43 bölgesinden Simferopol’e yapılan iç hat uçuşlarına maddi destek sağlanmalı. 2015 yılında hava yolu ile Kırım’a 3,5 milyon insan taşımak istiyoruz.” dedi.



Bu Haber 27.05.2015 - 10:39:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.