DER Touristik ürün müdürü açıkladı: Almanlar son dakikada gelir mi?

DER Touristik ürün müdürü açıkladı: Almanlar son dakikada gelir mi?
DER Touristik Türkiye Ürün Müdürü Yasemin Tunç, Alman turistin son dakikada Türkiye'ye gelip gelmemesinin referandum sonucu ülkede oluşacak tabloya bağlı olduğunu ifade etti.



Savaş Daş - TurizmGüncel

ITB Berlin Fuarı'nda bu yıl Türkiye standına olan ilginin oldukça düşük olduğunu ifade eden DER Touristik Türkiye Ürün Müdürü Yasemin Tunç, ''Baktığınızda Türkiye standında parmakla sayılacak kadar az sayıda Alman var. Açıkçası durum çok iç açıcı değil. Biz son 10 gündür Almanya pazarında toparlanmaya başlamıştık ancak iki ülke arasında yaşanan gerilim ve söylenen sözler nedeniyle bir duraksama oldu.'' dedi.

''TÜRKİYE KAYBIMIZ YÜZDE 50''

Almanya'da ''Türkiye'de tatil yapmayın'' kampanyası başlatıldığını hatırlatan Tunç, ''Yine de umudumuzu kırmadan çalışmaya devam ediyoruz ama genelde ciddi kayıplar var. Bizim kendi kaybımız maalesef yüzde 50 civarında.'' değerlendirmesini yaptı.

''İNSANLAR REFERANDUM SONUCUNU BEKLİYOR''

DER Tourstik'in operatör olarak Türkiye uçak planlamalarının hazır olduğunu ifade eden Yasemin Tunç, ''Planlamalarımız hazır ve herhangi bir geri çekme yok. Türkiye hepimiz için çok öemli bir destinasyon. İnsanlar bekliyor ve özellikle referandum sonucunu görmek istiyorlar.'' dedi.

''2017'Yİ PLANLARKEN 2016'YI REFERANS ALDIK''

DER Touristik'in 2017 Türkiye planlamaları hakkında da bilgi veren Tunç, ''2017 planlamalarını yaparken 2016 sayılarını referans aldık. Türkiye'ye dönük bir artış öngörülmedi ancak herhangi bir kesinti de yapılmadı. Öte taraftan şu süreçte neler olacak, talep ne yönde ilerleyecek hep beraber göreceğiz.'' şeklinde konuştu.

''ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE SON DAKİKA TALEBİ OLUŞUR ANCAK...''

Almanya'dan son dakikada Türkiye talebinin oluşacağını belirten Yasemin Tunç, bu durumda uçuş olanaklarının da mutlaka bulunacağını söyledi. Tunç, ''Çünkü şirketlerin garantili uçuşlar dışında, havuzdan kullandıkları koltuklar da var. Koltukta bir sorun olacağını düşünmüyorum. Şirketler de zaten buna göre planlama yapıyorlar ve referandum sonrasını görmek istiyorlar. Mayıs itibariyle eğer Türkiye'de terör olayları yaşanmaz istikrarlı bir ortama geçilirse bu insanlar gelecek. Çünkü Yunanistan yüzde 85 doluluğa ulaştı, stoplar geliyor. İspanya da aynı şekilde doldu. Bu insanlar nereye gidecek? Bu kitleyi ağırlayabilecek kapasite başka bir yerde yok. Ama dediğim gibi, koşul, referandum ve sonrasında nasıl bir atmosfer oluşacağına bağlı.'' değerlendirmesini yaptı.

''ALMANYA'DA EN İYİ İHTİMAL 2016 SAYILARI''

Türkiye'de istikrarlı bir döneme geçilmesi durumunda sayıların 2016 seviyesiyle aynı olacağını kaydeden Yasemin Tunç, bunun en iyi ihtimal olduğunu söyledi.

Mısır ve Tunus'a dönük talepte de ciddi bir canlanma olmadığını ifade eden Tunç, tatil talebinin İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi destinasyonlarda yoğunlaştığı bilgisini paylaştı.


Bu Haber 21.03.2017 - 16:06:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.