Der Touristik: Sorunlu destinasyonlar 2016 yazında yükselişe geçecek

Der Touristik: Sorunlu destinasyonlar 2016 yazında yükselişe geçecek
Almanya’nın en büyük ikinci tur operatörü Der Touristik, bu yıl ortalama bir büyüme yakaladığını açıkladı. Kış sezonu ile önümüzdeki yaz sezonuna dair de öngörülerini açıklayan tur operatörü yaz sezonunda sorunlu destinasyonlarda daha büyük yükseliş bekliyor.


TurizmGüncel

Grubun Frankfurt merkezli bireysel tatiller kolu gelirlerini artırırken, Cologne merkezli paket tur kolu ise daha fazla tur satmasına karşın gelirlerinde düşüş yaşadı.

MISIR'DA ÇİFT HANELİ BÜYÜME, TÜRKİYE'DE YÜKSEK ARTIŞ

Grup, 2015/16 kış sezonu rezervasyonların oldukça tatmin edici olduğunu açıklarken, operatörün Mısır’da çift haneli büyüme yaşadığı ve Türkiye ve Kanarya Adaları satışlarının da oldukça yüksek olduğunu gözlemlendi. Talebin uzun mesafe destinasyonlarında özellikle Hint Okyanusu ve Karayipler olmak üzere talep artışıyla karşılaştığı açıklandı.

SORUNLU DESTİNASYONLAR TOPARLANMAYA GİRECEK

Grubun Eş-Genel Müdürleri Matthias Rotter ve Rolf-Dieter Maltzhan, 2016 yaz sezonun için oldukça iyimser öngörüleri olduğunu belirtti. Genel müdürler, önümüzdeki yıl da büyümeyi sürdüreceklerini ve bu kış sezonunda düşük talep gören bazı destinasyonların yaz sezonunda tekrar yükselişe geçeceğini düşündüklerini açıkladı.

Tur operatörünün değerlendirmesi, pazar lideri olduğu Tunus’un bu yıl yaşanan terör saldırıları sonrası attığı güvenlik adımları sayesinde önümüzdeki sezon toparlayacağı, ancak eski popülaritesine dönmesinin birkaç yıl alacağı yönünde. Konuya dair bir değerlendirme yapanMaltzhan, bu zamanın Tunus turizmi için personel eğitimi ve yenilemelere yatırım yapmak için oldukça uygun bir zaman olduğunu söyledi. Maltzhan, Mısır ve Portekiz’in de yükseliş gösterecek diğer destinasyonlardan olduğunu sözlerine ekledi.

AFRİKA DA GERİ DÖNECEK

Rotter ise önümüzdeki sezon Afrika’nında bir geri dönüş sergileyebileceğini belirtirken, Der Touristik’in kış sezonu için Güney Afrika programını şimdiden genişlettiğini ve hem paket tur hem de araba kiralama turları satışlarının oldukça yüksek olduğunu dile getirdi.

Tur operatörünün planları arasında Mayorka’da daha fazla otel sunmak, Hanya ve Girit’e yeni uçuşlar gerçekleştirmek ve İtalya programını genişletmek de var. Grubun otel zinciri Cooee, önümüzdeki dönemde 9 yeni mülk ile otel sayısını 32’ye ulaştıracak.

Der Touristik, Deluxe programında da çift haneli büyüme bekliyor. Rotter, özellikle kalabalık seyahat eden ailelerden her geçen gün daha fazla talep gördüklerini dile getirdi.





Bu Haber 12.11.2015 - 13:27:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.