Denizbank satılıyor mu?

Denizbank satılıyor mu?
Turizm sektörüne en çok kredi veren bankaların başında gelen Denizbank'ın satılacağı haberleri dolaşıyor. Konuya yakın beş kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre Denizbank'ın satışı ile ilgilenen bankalar arasında Körfez ülkeleri ve Çin'den bazı bankalar yer alıyor.


Bloomberg International'ın kaynaklardan aldığı bilgiye göre Sberbank, Denizbank'ın satışını değerlendiriyor. Denizbank'ın satışıyla ilgilenenler arasında Emirates NBD de var.



''ULUSLARARASI GÜÇLÜ BİR KURUMUN ALMASINI ÜMİT EDİYORUM''

Bloomberg HT Ana Haber'e telefonla bağlanan Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt konuyla ilgili olarak, "Bu haber benim için de sürpriz oldu. Bildiğim kadarıya Sberbank da Denizbank'ın buradaki faaliyetlerinden kârlılık ve piyasa payı açısından baktığımızda çok memnundu. Denizbak bu konu da iyi bir durumdaydı ve Sberbank'ı arkasına alarak iyi bir rüzgar yakalamıştı. Şu ana kadar resmi bir açıklamanın yapılmamış olması düşündürücü. Ancak son 15-20 yılda şirket alıp satmak bir maden ya da hisse senedi satmak gibi çok kolay birşey oldu. Belki de Sberbank geçmişte ambargolardan dolayı yaşadığı zararı böyle başarılı bir iştirakini satarak kapatmaya çalışmayı düşünmüş olabilir. Bu durumu çok kötü görmüyorum. Satış gerçekleşirse Denizbank'ı yine uluslararası güçlü bir kurumun almasını ümit ediyorum" dedi.

Akkurt, "Türkiye, bankacılık sektörü açısından cazip bir pazar ancak sektörde yeni bir oyuncunun pazar payı kazanması oldukça güç. Bu ancak mevcut bankaların sahip değiştirmesi şeklinde olabilir. Sektör belli bir doygunluğa ulaştı. Yeni oyuncular geldiğinde ne hedefleniyor o önemli. Birçok sayılı banka zaten burada mevcut. Sıfırdan başlayanlara pek şans tanıyamıyorum" yorumunu yaptı.

2012’DE SBERBANK ALMIŞTI

Denizbank, 1938 yılında, gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlamak üzere bir devlet bankası olarak kuruldu. 1997 yılının başında, bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi’nden satın alınan Denizbank’ı, Dexia Ekim 2006’da bünyesine kattı. 6 yıl boyunca Dexia’nın ana hissedarlığında faaliyetlerini sürdüren Denizbank, 28 Eylül 2012 itibarıyla Rusya’nın en büyük bankası Sberbank çatısı altında hizmet vermeye devam ediyor.

''PAZARDAKİ SÖYLENTİLERİ YORUMLAMIYORUZ''

RBC ajansının görüşünü sorduğu Moskova'daki Sberbank yetkilileri ise, "Pazardaki söylentileri yorumlamıyoruz" yanıtını verdiler. TASS ajansıda  konuyla ilgili olarak Denizbank'tan bir yorum yapılmadığını duyurdu.

2016'da benzer iddiaları gündem geldiğinde Sberbank CEO'su Gernan Gref "Denizbank'tan çok memnunuz. Satmayı düşünmüyoruz" diye açıklama yapmıştı.

German Gref en son ekim ayında yaptığı bir değerlendirmede Türkiye'deki bankalarının performansından dolayı çok mutlu olduklarını ve Türkiye'deki varlıklarını çok önemsediklerini vurgulamıştı.

KOMMERSANT: TÜRKİYE İLE BAĞLANTILI POLİTİK RİSKLER...''

Bu arada Kommersant gazetesi haberi internet sitesinde manşetten verirken, "Uzmanlara göre bankanın satılması için ekonomik bir sebep yok. Diğer yandan Türkiye ile bağlantılı politik risklerden kaçınmak için Sberbank'ın en karlı yabancı varlığından ayrılması ihtimali yok değil" ifadesine yer verdi.



Bu Haber 30.01.2018 - 08:21:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.