'Değişik sektörler otelciliğe girdi, iş profesyonellerin elinden çıkıyor'

'Değişik sektörler otelciliğe girdi, iş profesyonellerin elinden çıkıyor'
Titanic Otelleri Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aygün, irili ufaklı bütün otellerle rekabet ettiklerini anlattı. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin konaklama sektörüne girdiğini ifade eden Aygün, "İş profesyonellerin elinden çıkıyor" dedi.


Turizm Güncel


Dünya genelinde her sene turizmi etkileyecek birtakım olaylar yaşandığını belirten Hüseyin Aygün, Körfez Savaşı ve 2008 krizlerini örnek vererek,  "İlk otelimizi açtığımızda Körfez Savaşı vardı. 2008 yılında ise dünya genelinde bir finansal kriz yaşandı. O dönemde dengemiz sarsılacak diye beklerken, ciddi bir etkiyle karşılaşmadık. Bu sene de Amerika ile Rusya arasında yaşanan bir gerilim var. Bunun Türkiye turizmini etkilememesi mümkü değil. Bütün bu olumsuz koşullara rağmen bize yansımış ciddi iptaller yok . Biz hala emin adımlarla yurt dışındaki sözleşmelerimizi yüzdesel oranda arttırarak yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

SON DAKİKAYA KADAR BEKLEME YOLUNA GİDEBİLİRİZ
 
Sektördeki durumun tur operatörleri tarafından avantaja dönüştürebileceğini belirten Aygün, ellerindeki rezervasyonları son dakikaya kadar bekleterek, kendileri için dezavantajlı olan durumu avantaja çevirme yoluna gidebileceklerini söyledi. Aygün, fiyatları düşürmek adına da girişimde bulunabilecekleri bilgisini paylaştı.
 
OTELCİLİKTE İŞ PROFESYONELLERİN ELİNDEN ALINIYOR
 
İstanbul’un turist sayısı anlamında hak ettiği yerde olmadığını belirten Aygün konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
 “İstanbul çok daha fazla turisti çekebilecek kapasitede bir şehir. Son yıllarda Türkiye’de turizmin ön plana çıkması inşaat sektöründen tekstilcilere kadar herkesi yatırım yapmaya teşvik etti. Bu durum işi artık profesyonellerin elinden almaya başladı. Profesyoneller arada eriyip gitmeye başladı. Bu yatırımlar beraberinde rebaketi de getirdi. Rekabetin gelmesiyle birlikte Titanic Grubu adına bir çok lokasyonda irili ufaklı otellerle bile mücadele etmeye başladık. Bunların hepsi otelcilerin fiyat politikasına olumsuz olarak yansıdı. Bir şekilde ortada bir rekabet ve bir işletme var. Bu işletmenin devamlılığı için bu tarz şeylere göğüs gerebilmesi gerekiyor.”
 
İSTANBUL’DA REKABET DAHA FAZLA
 
“İstanbul’un daha çok turiste ihtiyacı var. Türkiye'nin olaylardan çok çabuk etkilenen bir yapısı da var. Antalya’da paket satış yapıyoruz o yüzden İstanbul'a göre rahatız. Antalya'da otellerin özellikleri daha ön plana çıkıyor. İstanbul ise her adım başı otel ve misafirlerin büyük çoğunluğu sadece akşamları yatacak yer istiyor. Çünkü gün içinde zamanlarını otelde değil İstanbul’u gezerek geçirmek istiyorlar. İstanbul kültür turizmi açısından öne çıkan bir şehir olduğu için turistler ucuz konaklama istiyor “ 
 


Bu Haber 25.01.2015 - 00:16:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.