Datça-Bodrum feribot seferleri başladı, işte sefer programı ve saatleri

Datça-Bodrum feribot seferleri başladı, işte sefer programı ve saatleri
Datçalı turizmcilerin dört gözle beklediği Bodrum-Datça feribot seferleri bugün başladı.


TurizmGüncel

Datça turizmi açısından oldukça önemli olan Bodrum-Datça feribot seferlerinin haziran ayının sonralarına gelinmesine rağmen hala başlamamış olması, turizmcilerin tepkisine neden olmuştu. Seferlerin geçtiğimiz yıllarda haziran ayının başından itibaren hizmete girdiğini belirten turizmciler, sektörün derin bir kriz yaşadığı bu yılda yaşanan gecikmeye isyan etmişti.

GECİKMENİN SEBEBİ BAKANLIK İZNİ

TurizmGüncel'in ulaştığı Bodrum Feribot İşletmeleri yetkilisi, seferlerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan izin alınamaması sebebiyle geciktiğini, ancak Bakanlık'tan iznin gelmesi ile beraber seferlerin birkaç gün içerisinde başlamasını beklediklerini belirtmişti.

'SEFERLER DATÇA İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

Datça'ya ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıran seferler, bugün başladı. Konuya dair bilgi aldığımız Perili Bay Resort Datça Genel Müdürü Bülent Pehlivanoğlu, şunları söyledi:

''Bu seferler, özellikle böyle sıkıntılı bir dönemde Datça turizmi için çok önemli. Bodrum-Milas Havalimanı'nı kullanan turistler, kilometrelerce yol gelmek yerine direkt bu seferler ile Datça'ya ulaşabiliyor. Aynı şey arabalarıyla İstanbul ya da İzmir gibi kentlerden gelen turistler için de geçerli. Milas yoluna geldiklerinde 3 saat daha yol gideceklerine, yarım saat daha araba kullanıp Bodrum'dan feribota binerek deniz manzarası eşliğinde 1 saat 45 dakikalık güzel bir yolculukla kentimize ulaşabilecekler. Bir daha böyle bir sıkıntının yaşanmamasını umuyoruz.''

Yaz sonuna kadar sürecek feribot seferlerinin programı ise şu şekilde:





Bu Haber 25.06.2016 - 17:57:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.