Cost hesapları yapılıyor, peki tatilcinin midesi?

Cost hesapları yapılıyor, peki tatilcinin midesi?
Mikatur ortaklarından Timuçin Kuş, Turizm Güncel’e hem yeni planlarını anlatı hem de mevcut sisteme yönelik eleştirilerini dile getirdi


Eda Özsoy – Turizm Güncel

Timuçin Kuş ile yaptığımız röportajdan satırbaşlarını sizlere aktarıyoruz;

“1 Ocak itibariyle yeni yazılımlarımızı açmayı planlıyoruz. Yıllar önce internete inanmış, bununla ilgili ciddi yatırımlar yapıp online dünyadaki yenilikleri görüp uygulamıştık. Bu sisteme inandık. Türkiye’de ofline olarak yürüyen 2006 yılındaki turizm sektörünün şu anda geldiği nokta, herkesin markasının sonuna com koyarak devam etmektedir. Maalesef biz ülke olarak işe yaramayan şeyleri bir anda alıp, işe yarayan ve bizi geliştirecek olan şeyleri sona bırakan bir milletiz. Online da bunlardan biriydi. Yine de Türk acenteler ciddi bir yatırım içine girip en azından kendi turizm payımıza daha çok sahip çıkmaktadırlar.

YAZILIM İÇİN 2.7 MİLYON DOLARLIK YATIRIM


Bizim satışlarımızın yaklaşık yüzde 90’i online’dir. Yüzde 10’u offline.. Hayata geçireceğimiz  bu yazılım, kullanıcı dostu ve zaman olarak çok hızlı bir sistem… Bir sürü ürünü bir anda size birleştirip satın alabiliyorsunuz. 600 bin dolarlık bir yatırımı sadece hızla ilgili yaptık. Biz şu anda Ferrari arabasıyla Ferrari şoförünü bir araya getirdik. Bu yazılım için 2.7 milyon dolarlık bir yatırım yaptık. Devam edeceğiz.

10 BİN ODAYLA SINIRLI KAMPANYA

Dünyada sadece bizim ülkemizde uygulanan bir sistem vardır. Yabancı, kendi vatandaşından daha pahalıya konaklatılır. Bizim ilk hedefimiz bu işe başlarken, kendi ülkemizin insanlarının daha ucuza konaklama yapmalarıydı. Bu yolda ciddi adımlar attık. Şimdi ilginç bir kampanyayla, belirli otellerin katılımıyla çok çok çok ucuz fiyatlarla yaklaşık olarak 10 bin odayla sınırlı olan bir kampanya yapacağız. Ülkemizde biraz farklı politikalar izletmek gerekiyor. İnsanlara seçenekler sunan mantıklı hareketler yapılması gerekir. Bu bir reklam bütçesi gibi düşünülecek bir kampanya olacak. Kampanyaya katılan otellerle konuşacağız. 20 bin Türk’e bu yaz tatil yaptırmayı hedefliyoruz. Çoook ucuza tatil yapacak.

OTELCİLER KENDİLERİNİ ONLİNE DÜNYAYA NASIL TANITACAK?


2015 bizim açımızdan kolay geçecek. Türkiye’deki otel yatırımları yanlış bir yapılanma içinde… Online dünyada 30 milyon 40 milyon euro para harcayıp hala bir otel fotoğraf video helikopter çekimi yaptırmıyorsa, online dünyaya kendini nasıl tanıtmayı düşünüyor, merak ediyorum.

COST HESAPLARI YAPILIYOR PEKİ TATİLCİNİN MİDESİ?


Hizmet vermeden hiçbir şey yapamazsınız Artık her şey dahil dünyada otelcinin aklına getirmediği tek bir şey var. Muhteşem cost hesapları yapılırken, insanların midesinin ne kadar olduğu hesaplanmamakta. Ne yiyip ne içebileceği bir şekilde unutulmuştur. İlk önce göz doyulacak, gözlere servis yapacak. İnsanların her şey dahil sistemlerde en büyük özelliği gözlerini doyurmaktır. Biz maalesef hala rakıyı veya alkolü kötü plastik bardaklarla servis ediyoruz.

2015’TE 450 BİN KİŞİYİ TATİLE GÖTÜRECEĞİZ


2014 yılını 350 bin paksla tamamlayacağız. 2015’teki hedefimiz yurtiçi ve yurtdışı konaklama bazlı olarak 450 bin kişiyi yeni sistemle tatile götürmek.. Kafamızdakilerin şu ana kadar turizmle ilgili yüzde 20’sini proje bazlı gerçekleştirdik. Yüzde 80’lik kısmı önümüzdeki yıllarda inşallah hayata geçecek.




Bu Haber 08.12.2014 - 11:12:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gülşen COŞANÖZ 17.12.2014 - 09:17

    Tatilcinin miğdesini sadece gramajla ve mililitre ile ölçerek cost hesabı yapan işletmeler,ilk bakışta hedefledikleri bütçeyi tutturmuş gibi gözüksede,orta vadede kaybetmeye mahkumdurlar.Yıllarını FB nin içinde,hatta mutfağın kalbinde geçirmiş kişi olarak herzaman söylediğim 3 ana kural vardır 1.Yemeğiniz önce göze hitap edecek. 2.Yemeğiniz göze hitap ederken,damaklarada unutulmaz müthiş tad verecek. 3.Yemeğiniz göze hitap edip ağızlarda unutulmaz lezzet duyguları bırakırken,3 S SİNDİRİM SİSTEMİNİZİ SİNİRLENDİRMEYECEK. Evet ,keyifli geçen bir akşam yemeğinden sonra,uykusuz geçen geceyle tamamlanırsa O yemek FİYASKODUR,işletme bedelini kar marjlarında yaşayarak öder.Cost hesaplarınında hiç bir önemi kalmaz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.