Condor ve TUIFly birleşme görüşmesi mi yapıyor?

Condor ve TUIFly birleşme görüşmesi mi yapıyor?
Alman seyahat pazarı son günlerde ülkedeki hava yolu şirketlerini tartışıyor. Filosunda 145 uçak bulunan Air Berlin'in küçülme kararı ve devamında oluşturulacak yeni hava yolu şirketi tartışmalarına Thomas Cook'un hava yolu şirketi Condor da dahil oldu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Finansal sorunlar nedeniyle küçülmeye giden Air Berlin'in en büyük hissedarı Etihad ile TUI'nin hava yolu şirketi TUIFly'ın birlikte yeni bir hava yolu şirketi kuracağına ilişkin tartışma ve görüşmelerde yeni bir gelişme yaşandı.

CONDOR VE TUIFLY GÖRÜŞÜYOR MU?

Fvw'nun sektörün ''içindeki'' kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, sahnenin gerisinden nabız yoklayan bir diğer şirket ise Condor. Condor'un TUIFly ile ilgilendiği ve olası birleşme için görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor.

BİRLEŞME OLURSA MERKEZ ALMANYA OLACAK

Condor ile TUIFly'ın birleşmesinin 16'sı uzak mesafe olmak üzere, 86 uçaklı bir filoyu ortaya çıkaracağı belirtilirken, muhtemel birleşme sonrası kurulacak şirketin merkezinin ise, Avusturya yerine (Etihad-TUI görüşmelerinde merkezin Avusturya olması düşünülüyordu) Almanya olacak.

TUIFLY: GÖRÜŞMÜYORUZ

İddialar böyle iken fvw'ye konuşan bir TUIFly yetkilisi, Condor ile görüşme yürüttükleri konusundaki haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Thomas Cook Grubu bünyesinde faaliyet gösteren en büyük hava yolu şirketi olan Condor, kayda değer bir karlılığa sahip.

ÇALIŞANLAR EYLEM BAŞLATMIŞTI

Air Berlin bünyesindeki uçakların bir bölümü ile TUIFly'ın uçaklarından oluşan yeni bir hava yolu şirketi kurulacağı haberleri üzerine TUIFly çalışanları ciddi bir protesto sürecine girmiş ve çok sayıda uçuş ya ertelenmiş ya da iptal edilmişti.




Bu Haber 20.10.2016 - 14:20:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.