Çocukları rahatsızlanan 6 İngiliz aile, Türk otel ve Thomas Cook'a dava açıyor

Çocukları rahatsızlanan 6 İngiliz aile, Türk otel ve Thomas Cook'a dava açıyor
Dört yıldızlı Hotel Marmaris Palace'da tatilini geçirdikleri sırada çocukları rahatsızlanan 6 İngiliz ailenin Thomas Cook ve otel hakkında dava açmaya hazırlandığı belirtildi.


TurizmGüncel

Çocuklarının ishal, yüksek ateş ve kusma semptomları gösteren bir rahatsızlığa yakalandığını iddia eden aileler, toplam 25 çocukta benzer semptomların görüldüğünü açıkladılar.

Matthew David ve  Kelly David çifti, üç çocuklarının da feci şekilde hastalandığnı belirtirken, hastane doktorunun çocukları muayene ettikten sonra onları kendi arabasıyla hastaneye götürdüğünü ve burada çocuklara serum verildiğini anlattı. Matthew David, “Hastaneye vardığımızda 25 çocuğun daha benzer semptomlarla hastaneye kaldırıldığını öğrendik” dedi.

Diğer ailelerle bağlantıya geçen Matthew David, bir hukuk bürosuyla anlaştıklarını ve hem otel, hem de tur operatörü hakkında dava açacaklarını belirtti. Hukuk bürosunun yetkilisi ise, “Aynı dönemde çok sayıda çocukta mide krampları, yüksek ateş, ishal ve kusma semptomlarının görüldüğü tespit edilmiş durumda” dedi.


Bu Haber 30.09.2014 - 11:09:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet Türkiz 01.10.2014 - 08:03

    Bu tür davranışlar maalesef en fazla İngilizlerde görülüyor. Elbette bir zarara uğramışsa bir tüketici olarak hakkını arayabilir. Ancak bu durum çoğu kez hak aramaktan çok bunu fırsata çevirmeye dönüşüyor. Hatta sorun yoksa bile misafir kasıtlı olarak bir şekilde sorun çıkarmak için uğraşıyor.

  • Ö.Cahit SARIBEY 01.10.2014 - 02:36

    Yapmayın Allah Aşkına anılan tesiste aynı anda yaklaşık 900 kişinin konakladığı, üstelik misafirlerin çoğunun çocuklu aileler olduğu bölgeyi tanıyan herkes tarafından biliniyorken sadece bu ailenin çocuklarında rahatsızlık ortaya çıkması çok manidardır. Bu aile çocuklarına nerede ne yedirdiğini ve içirdiğini iyi düşünsün. Tesiste bir sürü çocuk var. Neden hiçbirinde benzer sağlık sorunu çıkmadı, sadece sizin çocuğunuzda rahatsızlık var diye sorarlar insana. Asılsız iddialarla sayısız tesis hakkında benzer davaların açıldığını, tazminat isteniğini, tatili bedavaya getirip üstüne paralar bile isteniğini duymayan yoktur. Bu alışkanlık genel anlamda kimde var deseler hep bir ağızdan İngilizlerde denildiğini duyar gibiyim. İddialar elbette doğru da olabilir ama önce iddianı belgeyle, raporla, delillerle ispat edersin, haklılığını ortaya koyarsın sonra da tazminatını talep eder, basına da bilgi verirsin. Diğer taraftan şu an için sadece iddiadan ibaret olan suçlamaya bakarak tesisleri ve bunun devamında bir bölgeyi ve ülkeyi sıkıntıya sokacak yayınların kimin ekmeğine yağ sürdüğünü okurların yorumuna bırakıyorum.

  • mustafa usta 01.10.2014 - 09:00

    turizm güncel ....ingilizlerle çalışmak zaten sıkıntılı ....herşeyiniz düzgün olsa bile adamlar bir şey bulup koparmak istiyor.Ülke sistemi sigorta şirketleri ve avukatlar üzerine kurulu.Tatilde sıkıntı yaşayan varsa bana bildirsin dava açayım kazanırsam bir kısmını alırım diyen ücretsiz çalışan avukat ilanları dolu her gazetede. Sizin yaptığınızın çok fazla haber değeri yok onlar neler bulup çıkartıyor... :)

  • Mehmet Biçer 30.09.2014 - 12:07

    Suçu ispatlanmadan adı geçen kurumlara(Marmaris Place ve Thomas Cook) çok büyük haksızlık yapanlara tavsiyem Demokratik her ülkede geçerli olan evrensel bir hukuk kuralı ‘’Suçluluğu ispatlanana kadar herkes her kurum suçsuzdur.’’ İstila edilmiş ülkelerde uygulanan kural şudur ‘’Suçsuzluğu ispatlanana kadar herkesher kurum suçludur.’’

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.